Emil "Valhalla" Meek. Foto via Twitter/@ufceurope

Redaktionstipset: UFC Fight Night 124: Stephens vs. Choi

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC St. Louis!

I natt är det dags för UFC Fight Night 124: Stephens vs. Choi (även kallad UFC St. Louis), som äger rum i St. Louis, Missouri.

Redaktionstipset är tillbaka med årets första inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.


RELATERAT: UFC Fight Night 124: Stephens vs. Choi – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Jeremy Stephens vs. Doo Ho Choi

Ashah Tafari

Huvudmatchen mellan Jeremy Stephens och Doo Ho Choi är en solklar Fight of the Night-kandidat, där två av fjäderviktens främsta knockoutartister gör upp i en match som potentiellt kan gå fem ronder.

Vi lär troligtvis få se en hel del slagväxlingar men även om bägge två kan avsluta med en fullträff, så har de även riktigt bra hakor. Jag tror därav att vi istället kommer få se ett krig som går tiden ut, innan “The Korean Superboy” tilldelas domslutsvinsten.

Vinnare: Doo Choi Choi via domslut (odds: 4.60).

Matias Andres

Matchen mellan Stephens och Choi förväntas att bli ett stående krig och det är lite som talar för att någon av dem kommer att förändra sin preferens att stå och utbyta bomber. Båda herrarna har en granithaka och därför är det mycket möjligt att denna huvudmatch kommer att gå till domslut. I sådana fall lutar jag åt Stephens som tenderar att säkra nedtagningar i slutet av ronder. Dock så har jag ännu större tro på Chois fenomenala fotarbete och KO-power.

Vinnare: Doo Choi Choi via T/KO (odds: 2.21).

Stefan Romare

Två herrar som svingar som galningar och alltid går för vinst. Choi hade en Fight of the Year-kandidat senast mot Swanson och åkte på sin första förlust i UFC. Väldigt svår match att tippa. Kan Choi, likt en sniper, knocka Stephens eller kommer Stephens vilda svingar bli för mycket för koreanen?

Vinnare: Doo Choi Choi via domslut (odds: 4.60).

Johan Taliercio

Helgens huvudmatch har alla chanser att bli en spännande fight när de två hårdslående fjäderviktarna gör upp i fem ronder. Det är alltid svårt att veta var Stephens står – tidigare har han kommit in och knockat sina motståndare på nolltid men på senare tid har han svårt att få saker att hända. Av Stephens fyra senaste vinster har enbart en vunnits via knockout, samtidigt som sju av hans åtta senaste matcher har gått matchtiden ut.

Choi kommer till matchen med tre raka knockoutvinster i första ronden innan förlusten i “Årets match” 2016 mot Cub Swanson. Det här kommer antagligen att bli en slugfest och då tror jag faktiskt att vi kommer att få se “The Korean Superboy” som segrare.

Vinnare: Doo Choi Choi via T/KO (odds: 2.21).

Paige VanZant vs. Jessica-Rose Clark

Ashah Tafari

Hade Paige VanZant inte fegat ur från den ursprungliga matchningen mot Jessica Eye (som nu fightas mot annat motstånd på samma gala), så hade jag inte sett henne vinna här. Men nu lyckades hon i mina ögon få en mycket lättare motståndare som inte alls har lika mycket att sätta emot.

Här lär vi nog se en domslutsvinst för “12 Gauge” efter tre ronder.

Vinnare: Paige VanZant via domslut (odds: 2.68).

Matias Andres

VanZant gör sin flugviktsdebut och det kommer att bli intressant att hur “12 Gauge” presterar när hon slipper förödande viktnedgångar. Hon möter Clark som debuterade med en delad domslutsvinst över Rawlings i november. Jag tror att VanZant skulle tjäna på att ta ned Clark men samtidigt tror jag att Clark kommer att vara för stark och därmed kan vi förvänta oss en stående fight, något som kommer gagna Clark som visat sig ha talang och sätta ihop bra kombinationer. Detta är riktigt bra matchmaking och jag förväntar mig ännu en vinst för Clark som kan komma att bli ett intressant namn att hålla ögonen på.

Vinnare: Jessica-Rose Clark via domslut (odds: 2.32).

Stefan Romare

Clark fightas inte bara för sig, utan även för sin nyligen avlivade katt Dwight. Det är svårt att säga hur man påverkas när ens husdjur går bort, men det kommer nog tyvärr inte spela någon roll för Clark. VanZant är för teknisk, rörlig och kreativ för australienskan.

Vinnare: Paige VanZant via domslut (odds: 2.68).

Johan Taliercio

Paige VanZant gör sin flugviktsdebut mot Jessica Rose-Clark och har alla möjligheter att sätta karriären på rätt bana med en seger mot en Rose-Clark, som går sin andra UFC-match efter att ha hoppat in som sen ersättare mot Bec Rawlings i debuten och hämtat hem en seger via delat domslut.

För mig bevisar segern mot Rawlings inte säkert mycket, och det här är en måstematch för “PVZ” om hon vill hamna på rätt köl igen. En förlust här skulle inte se bra ut för VanZant och jag tror att hon kommer vilja göra ett statement här.

Vinnare: Paige VanZant via domslut (odds: 2.68).

Kamaru Usman vs. Emil Meek

Ashah Tafari

Kamaru Usman är utan tvekan en av världens mest lovande welterviktare, men det är samtidigt svårt att veta hur bra han verkligen är då ingen av hans sex vinster i UFC har varit mot något större namn. Norske Emil Meeks två senaste vinster – i synnerhet den mot Rouismar Palhares – är bägge mer signifikanta än någon av Usmans segrar, vilket förklarar varför Meek faktiskt är rankad högre än Usman i Fight Matrix oberoende welterviktsranking.

Det som är så farligt med Usman är framförallt hans brottning även om han är otroligt komplett som fighter. Meek må ha fler hål i sitt game, men jag ser honom dock som den bättre strikern. Då jag länge följt Meeks karriär och intervjuat honom vid flera tillfällen ska det erkännas att jag nästan känner mig lite partisk, men jag tror att “Valhalla” kan chocka världen igen med en explosiv start och några hårda träffar.

Vinnare: Emil Meek via T/KO (odds: 6.40).

Matias Andres

Meek, Meek, Meek. Man måste ändå ge respekt till norrmannen som tar sig an ett namn som de flesta andra skulle undvika. “Valhalla” vet dock att en vinst mot Usman skulle ge honom en enorm hype men han har en lång uppförsbacke då Usman är en talangfull brottare som dessutom har KO-power. Jag förväntar mig en taktiskt match från Usman där han tidigt pressar Meek och suger kraften ur honom tidigt. Det här kommer bli en lång kväll för norrmannen.

Vinnare: Kamaru Usman via domslut (odds: 2.15).

Stefan Romare

Mitt nordiska hjärta säger självklart Meek, men precis som i matchen mot Mein är jag tveksam. Usman är dock mycket vassare än Mein men Meek visade vilket otroligt krigarhjärta han har, vilket alltid är farligt. I denna match får vi verkligen veta hur bra Meek är, tar han sig förbi Usman är han utan tvekan en av de bästa welterviktarna i världen.

Jag tror dock att Usmans brottning kommer att vara för mycket för Meek, antingen upp emot buren eller nere på golvet.

Vinnare: Kamaru Usman via domslut (odds: 2.15).

Johan Taliercio

Äntligen kommer vi få se Emil “Valhalla” Meek ta sig an “The Nigerian Nightmare” Usman. Nigerianen har sett oerhört stark ut och spridit skräck i welterviktsdivisionen med sex raka segrar varav den senaste via knockout i första ronden mot Sergio Moraes.

Det här blir Meeks chans att stå för en riktig nordisk storskräll, men det mesta pekar tyvärr på att det blir en riktigt jobbig kväll för norrmannen. Usman tar hem vinsten via domslut efter tre tuffa ronder.

Vinnare: Kamaru Usman via domslut (odds: 2.15).


RELATERAT: Betta på Emil “Valhalla” Meek till hela 20 gånger pengarna!


Darren Elkins vs. Michael Johnson

Ashah Tafari

Hur mycket man än hejar på Darren Elkins så är det svårt att tippa på honom som vinnare mot Michael Johnson. Trots att han gång på gång har skrällt som underdog i sina senaste matcher – och visat att det aldrig är försent att vinna trots enorma underlägen – så känns Johnson helt enkelt som en lite för tuff motståndare.

Elkins kommer troligtvis hålla sig kvar i matchen oavsett hur många gånger Johnson träffar honom, men jag ser ändå “The Menace” som den som lär diktera matchen och plocka poäng med sina hårda slag. Jag tippar på en domslutsvinst för Johnson.

Vinnare: Michael Johnson via domslut (odds: 2.71).

Matias Andres

Matchen mellan Johnson och Elkins är en spännande match mellan två fighters som saknar förmågan att sluta passa framåt och attackera. Både Elkins och Johnson har gång på gång visat prov på granithaka trots att det inte alltid varit till deras fördel. Johnson har numera fyra förluster i sina fem senaste matcher och säker en pånyttfödelse l fjädervikt medan Elkins jagar sin sjätte raka seger. Det går dock inte att jämföra motståndet som de har mött och Johnson är en mycket talangfull striker som sätter ihop vackra kombinationer i en hölje av aggressivitet. Allt hänger på om han håller huvudet kallt men denna gång tror jag att vi kommer att få se Johnsons fulla kapacitet medan Elkins kommer leva upp till sitt smeknamn “The Damage”.

Vinnare: Michael Johnson via domslut (odds: 2.71).

Stefan Romare

Michael Johnson med krut i nävarna mot den ostoppbara Darren Elkins. Kommer Elkins överleva stormen och avsluta Johnson i de sista tio sekunderna? Eller kommer Johnson släcka “The Damage” redan i första ronden? Oavsett så är detta en kandidat till Fight of the Night.

Johnson är på hemmaplan och får förmodligen extra energi av att få vara med på huvudkortet. Det känns som Johnsons kväll.

Vinnare: Michael Johnson via T/KO (odds: 2.81).

Johan Taliercio

Det blir spännande att se hur Johnson klarar sig som fjädervikt, och han debuterar i viktklassen mot en stekhet Darren Elkins som har fem raka segrar i divisionen.

Jag tror att det här kan bli ett lyckat byte för Johnson, och ser framför mig att han får in en bra träff och därefter avslutar Elkins.

Vinnare: Michael Johnson via T/KO (odds: 2.81).


RELATERAT: UFC St. Louis: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 5000 kronor i vinstpotten!


Matias prickade bäst 2017

Så här slutade ställningen i Redaktionstipset 2017, som drog igång den femte augusti då Ashah, Matias, Stefan och Johan började dela med sig av sina tipsrader inför varje UFC-gala:

1. Matias Andres: 54 rätt, 31 fel

2. Stefan Romare: 53 rätt, 32 fel

3. Ashah Tafari: 52 rätt, 33 fel

4. Johan Taliercio: 50 rätt, 35 fel

Hur ser dina tips ut?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 124

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...