Redaktionstipset: UFC Fight Night 125: Machida vs. Anders

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC Belem!

Under natten går UFC Fight Night 125: Machida vs. Anders (även kallad UFC Belem) av stapeln i Belem, Brasilien.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC Fight Night 125: Machida vs. Anders – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Lyoto Machida vs. Eryk Anders

Ashah Tafari

Hade Lyoto Machida varit i sitt prime hade han varit stor favorit i denna match. Men “The Dragon” har inte varit sig lik varken precis innan eller efter den 18 månader långa avstängningen och hans haka verkar inte längre hålla för att kunna stå emot en stor träff.

Eryk Anders är å andra sidan en ung, obesegrad och hårdslående talang som säkrat 60 procent av sina vinster via knockout. Han har dessutom en brottningsbakgrund och blir en tuff stilmatchning för Machida.

Kan Machida undvika att bli träffad i de första ronderna, eller lyckas tajma Anders med en gyakutzuki (ett rakt slag) på väg in, så kan han kamma hem vinsten. Men det mest troliga är ändå att Anders lyckas lägga press på den tidigare mästaren och avsluta honom med hårda slag.

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 1.67).

Matias Andres

Machida är en av UFCs stora namn men mycket av hans glans har försvunnit då han har en vinst på fem matcher. En gång i tiden var han obesegrad men nu undrar man om “The Dragons” haka verkligen håller för toppmotstånd. In kommer Anders som inte bara är obesegrad men också har KO-kraft. I sin senaste match visade Anders att han har tålamodet som krävs för att hitta luckor, något som kan komma att vara viktigt mot Machida. Vad som talar för Anders är de fem ronderna han har att leka med, samt hans kondition. Tyvärr tror jag att detta blir ännu en spik i kistan för en av sportens legender.

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 1.67).

Stefan Romare

Eryk Anders är obesegrad i sin karriär men kommer till fighten på bortaplan mot hemmasonen Machida. Anders är relativt ny i sin karriär och har inte mött någon av Machidas kaliber. Anders imponerade inte speciellt mot Markus Perez, men Machida har förlorat tre i rad, alla via avslut.

Det är svårt att säga, kommer Anders träffa en äldre Machida, vars haka inte är som den var förr? Eller kommer Machida med publiken i ryggen visa att han fortfarande har en livsfarlig karate-blitz?

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 1.67).

Johan Taliercio

Tyvärr tror jag att man återigen väljer att kasta Machida till vargarna här. Anders är obesegrad och har vunnit sina två första matcher i överlägsen stil – och Machida har inte sett ut som sig själv på länge.

I comebacken förra året, efter två års frånvaro från sporten, tog det bara två och en halv minut för Derek Brunson att avsluta Machida och jag ser en liknande utgång mot Anders som också är en hårdslående southpaw. Machida kommer till mötet med tre raka förluster via avslut.

Jag gissar på att det blir en tidig knockoutseger för “Ya Boi”, som kommer att attackera Machida med en oerhörd press och backa in honom mot staketet för att väl där avsluta honom.

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 1.67).

Valentina Shevchenko vs. Priscila Cachoeira

Ashah Tafari

I den delade huvudmatchen får vi se en av världens bästa kvinnliga fighters göra upp mot en obesegrad debutant. Valentina Shevchenko är oerhört teknisk stående samtidigt som hån också är en grappler av rang. Priscila Cachoeira är själv mer av en brawler och klar underdog av en anledning.

Shevchenko lär vara bättre i alla lägen och jag har svårt att se henne förlora. Det skulle inte förvåna mig allt för mycket om Cachoeira klarar sig tiden ut, men jag tippar ändå på en knockoutvinst för “Bullet”.

Vinnare: Valentina Shevchenko via T/KO (odds: 2.63).

Matias Andres

Om du tror stenhårt på Cachoeira så är det din lyckodag, det gör nämligen ingen annan och oddsen är minst sagt till din favör. Shevchenko har länge tillhört den absoluta toppen och Cachoeira är ett offerlamm för att bygga upp den före detta titelutmanaren. Vad som helst kan hända i en match men om Cachoeira tar hem det vore det en av årets överraskningar.

Vinnare: Valentina Shevchenko via T/KO (odds: 2.63).

Stefan Romare

Det är många frågetecken kring Cachoeira, hon är obesegrad med 8-0 men har inte mött någon av Shevshenkos kaliber. Efter förlusten mot Nunes har hon förhoppningsvis lärt sig att inte låta matchen glida ifrån henne de senare ronderna och i den nya viktklassen kan man gissa att hon har ännu bättre kondis. Tyvärr för Cachoeiras dels tror jag att det är ett lite för stort hopp, då Shevchenko är farlig överallt och framför allt erfarenhet.

Vinnare: Valentina Shevchenko via T/KO (odds: 2.63).

Johan Taliercio

Shevchenko går sin första match sedan titelförlusten, och lär få en tämligen enkel resa mot Cachoeira som gör sin UFC-debut på galan. Cachoeira är obesegrad inför debuten och kommer att ha hemmapubliken som stöd, men det räcker inte mot en så pass ärrad veteran och fenomenal striker som Shevchenko.

Vinnare: Valentina Shevchenko via domslut (odds: 2.55).

Michel Prazeres vs. Desmond Green

Ashah Tafari

Michel Prazeres missade vikten med råge, men jag tror inte att viktnedgången var så pass tuff att den kommer påverka hans prestation mot Desmond Green.

Även om Green mycket väl kan finna viss framgång, så tror jag att Prazeres kommer kunna få ner honom och kontrollera honom på mattan upprepade gånger. Jag ser Prazeres som en större favorit här än vad oddsen visar och tippar på en domslutsvinst för brasilianaren.

Vinnare: Michel Prazeres via domslut (odds: 2.35).

Matias Andres

Det här kan bli en riktigt aggressiv och blodig match då det inte finns något stopp på “Traktor” Prazeres och Green visat stor potential. Prazeres ger som vanligt upp en rejäl skillnad i reach men tar igen det med en ständig press och slag med KO-kraft. Jag tror Green slutligen kommer att duka under Prazeres tempo men lyckas han hålla “Traktor” på avstånd så kan Green komma att återvända till vinstkolumnen på nytt.

Vinnare: Michel Prazeres via T/KO (odds: 7.35).

Stefan Romare

Prazeres kommer från fem raka vinster mot namn som Gilbert Burns och Josh Burkman. Han missade vikten grovt och tvingas att gå upp en viktklass till nästa match. En tuff viktnedgång för Prazeres gör ändå inte att jag tror på Green. Prazeres är en tank och jag tror inte att Green kan stoppa honom.

Vinnare: Michel Prazeres via T/KO (odds: 7.35).

Johan Taliercio

Två duktiga grapplers gör upp i en spännande lättviktsdrabbning. Prazeres är riktigt farlig på marken och lär sätta press på Green, som därmed inte lär våga kontra med takedown. Prazeres har fem raka segrar i UFC och kommer antagligen inte få en lätt uppgift mot Green, men jag räknar med att han tar hem vinsten via domslut.

Vinnare: Michel Prazeres via domslut (odds: 2.35).

Timothy Johnson vs. Marcelo Golm

Ashah Tafari

Att Timothy Johnson är rankad på 15:e plats säger inte mer än att tungviktsdivisionen är oerhört tunn. Marcelo Golm är å andra sidan en ung och obesegrad talang som avslutat alla sina matcher i den första ronden.

Johnson har inte direkt imponerat hittills i UFC. Golm har visserligen bara gått en match i oktagonen, men där gjorde han ett stort avtryck med en brutal vinst.

Jag tror att Golm får jobbet gjort igen med ännu en knockoutvinst.

Vinnare: Marcelo Golm via T/KO (odds: 2.43).

Matias Andres

Golm överraskade många med en grym insats mot Christian Colombo i sin UFC-debut. Tyvärr finns det inte mycket mer material att gå på då den unga brasilianaren tävlat i lokala organisationer under sin korta karriär. Han möter Timothy Johnson som varvat vinster med förluster den senaste tiden och mötte sist Junior Albini och blev knockad. Jag tänker sticka ut hakan och säga att veteranen tar nykomlingen denna gång. Det hela hänger på att Johnson överlever den första stormen och sedan håller en jämn press mot den explosiva brasilianaren.

Vinnare: Timothy Johnson via domslut (odds: 4.22).

Stefan Romare

Tim Johnson har varit i UFC länge men har inte imponerat i en av UFC:s tunnaste divisioner. Marcelo Golm är en ung talang som kan gå långt. Golm borde inte ha något problem med Johnson.

Vinnare: Marcelo Golm via T/KO (odds: 2.43).

Johan Taliercio

Timothy Johnson tar sig an Marcelo Golm i UFC:s tungviktsdivision, i en match som har potential att bli väldigt lik drabbningen med Junior Albini förra sommaren.

Golm och Albini har ganska lika fightstilar, de båda är atletiska strikers, och jag tror att Johnson återigen kommer få svårt att värja sig när den unge brassen går framåt. Det lär sluta ungefär likadant som mot Albini, med en tidig knockoutförlust för Johnson.

Vinnare: Marcelo Golm via T/KO (odds: 2.43).

Douglas Silva de Andrade vs. Marlon Vera

Ashah Tafari

Detta blir en tuff och jämn match. Douglas Silva de Andrade är en tuff striker med många knockoutvinster, medan Marlon Vera är mer av en grappler även om han blivit allt bättre ståendes på sistone.

Det är svårtippat men jag tror att Vera kommer kunna utnyttja sin längd och räckvidd, använda sin jabb och diktera avståndet för att i slutändan vinna ett domslut.

Vinnare: Marlon Vera via domslut (odds: 2.62).

Matias Andres

Denna matchen påminner mig om Marlon Veras förra match där han ställdes mot John Lineker. Douglas Silva de Andrade är ingen Lineker men han är en erfaren fighter som har både kraft och effektiva kombinationer. Vera måste snabbt sätta press på Andrade och diktera tempot annars riskerar han att få en lång kväll. Jag tror dock att Vera har det krävs, speciellt nu när han tränat två gånger inför motståndare som är tämligen lika i sin stil.

Vinnare: Marlon Vera via domslut (odds: 2.62).

Stefan Romare

Andrade är obesegrad utanför UFC och har ett sammanlagt matchfacit på 24-2. Han möter Vera som nu börjar bli en veteran i UFC. Vera förlorade sin senaste match men såg innan dess bra ut mot Brad Pickett och Brian Kelleher. Andrade är ganska ny och jag vet inte så mycket om honom, därför kör jag säkert och satsar på Marlon Vera.

Vinnare: Marlon Vera via domslut (odds: 2.62).

Johan Taliercio

Douglas de Silva Andrade kommer att gå ut stenhårt mot Vera, som brukar vara lite seg i starten. När matchen går till de senare ronderna tror jag ändå att “Chito” kommer ta över och säkra segern då han är oerhört uthållig och besitter anfallsvapen både ståendes och på marken.

Vinnare: Marlon Vera via domslut (odds: 2.62).

Thiago Santos vs. Anthony Smith

Ashah Tafari

Huvudkortet inleds av ett riktigt spännande mellanviktsmöte som kan bli jämnare än vad många tror. Thiago Santos är en riktigt tuff striker som säkrat många imponerande segrar, men underdogen Anthony Smith har inte heller sett dum ut i sin andra vända i UFC och “Lionheart” kommer precis som Santos in med tre raka vinster.

Jag tror att detta kan bli ett spännande krig där jag tror att bägge fighters kommer få en del uträttat. I slutändan är det dock ändå svårt att inte tippa på “Marreta”, som ändå lär vara den snäppet bättre fightern.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.76).

Matias Andres

Santos öppnar rättmätigen upp som favorit mot Smith men jag tror det finns en chans att vi kan få se en överraskande match från “Lionheart” Smith. Trots att han är 29 så har han gått 40 MMA-matcher och sedan 2014 har han gått 12 matcher och vunnit alla utom en. Santos har också sett vass ut den senaste tiden och har tre raka TKO-vinster. Det kommer bli intressant att se om någon fighter tar det till mattan eller om de båda herrarna kommer att utbyta slag stående, något som jag tror skulle gagna Santos som slår hårt samtidigt som Smith är ganska lättprickad. Det blir antingen en tidig vinst för Santos eller en sen för Smith.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.76).

Stefan Romare

Smith är en riktigt stor kille för mellanviktsklassen. Han är längre än Santos men Santos är tydligt biffigare. Smith är näst intill omöjlig att avsluta och har sett övertygande ut i sin mellanviktskarriär där han har tre raka vinster. Santos har otrolig kraft i sina slag men om Smith kan använda distansen och hålla Santos utanför jabben kan det bli en lång natt för brassen.

Vinnare: Anthony Smith via domslut (odds: 7.98).

Johan Taliercio

Santos går sin första match sedan han besegrade Jack Hermansson i höstas och tar med sig tre raka knockoutvinster när han nu tar sig an Anthony Smith. Santos är en riktigt giftig striker och Smith kommer att behöva akta sig för höga sparkar. Smith har inte alltid visat på de bästa defensiva egenskaperna – något jag tror kommer stå honom dyrt mot Santos.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.76).


RELATERAT: Ohmbet: Spela riskfritt för 300 kr – få pengarna tillbaka om du inte vinner!


Matias och Stefan delar förstaplatsen

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan och Johan delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

1. Matias Andres: 7 rätt, 6 fel

1. Stefan Romare: 7 rätt, 6 fel

2. Ashah Tafari: 6 rätt, 7 fel

3. Johan Taliercio: 5 rätt, 8 fel

2017 gick Matias segrande med 54 rätt och 31 fel sedan den uppdaterade versionen av Redaktionstipset drog igång den femte augusti.

Hur ser dina tips ut inför UFC Belem?

 


 

Chelsea vs AC Milan

 

1.66 – 5.25

5 Oktober | 21:00 | Champions League

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 125

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.