Redaktionstipset: UFC Fight Night 126: Cerrone vs. Medeiros

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC Austin!

I natt går UFC Fight Night 126: Cerrone vs. Medeiros  (även kallad UFC Austin) av stapeln i Austin, Texas.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


LÄS MER: UFC Fight Night 126: Cerrone vs. Medeiros – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

LÄS OCKSÅ: Ohmbet: Spela för 500 kronor – utan risk!


Donald Cerrone vs. Yancy Medeiros

Ashah Tafari

Hade den här matchen skett för ett år sedan hade jag haft Donald Cerrone som solklar favorit över Yancy Medeiros. Saker kan dock förändras snabbt i MMA och nu är dessa fighters respektive momentum på väg åt helt olika håll.

Medan Cerrone hade sitt värsta år någonsin 2017 så kan det motsatta sägas om Medeiros. “Cowboy” står nu med tre raka förluster medan och har inte varit sig lik på sistone – medan “The Kid” å andra sidan har en lika lång vinstsvit och sett bättre ut än någonsin.

MMA är inte alltid logiskt och det är värt att nämna att Cerrone har förlorat mot betydligt tuffare motstånd än de som Medeiros har vunnit över. Min känsla är dock att “Cowboys” bäst före-datum tråkigt nog är passerat.

Vi lär få se en riktigt spännande match i natt. Det blir inte enkelt för Medeiros, men “The Kid” kommer in med två raka knockoutvinster och jag tror att han har vad som krävs för att avsluta den här matchen på samma sätt.

Vinnare: Yancy Medeiros via T/KO (odds: 3.19).

Matias Andres

“Cowboy” Cerrone stiger in i buren med tre raka förluster då han tar sig an Yancy Medeiros som i sin tur har vunnit tre raka via avslut. Medeiros har sett mycket bra ut i sina senaste matcher men denna toppmatch kan vara lite för nära hans senaste krig. Jag blev förvånad över att UFC bokade in honom såpass tätt inpå och det tror jag kommer spela en avgörande roll. Man vet dock aldrig vilken Cowboy som dyker upp och därför kommer jag satsa en hel del på Medeiros ändå. Svårdömd match…

Vinnare: Yancy Medeiros via T/KO (odds: 3.19).

Stefan Romare

En riktigt grym welterviktsmatch med två krigare som vägrar ge upp. Medeiros har inga tydliga fördelar mot Cerrone men det har han inte haft mot någon av sina motståndare direkt – men ändå vunnit allt som oftast. Cerrone känns som han är på nedgång och trots att han är en av mina främsta favoriter sedan WEC-tiden så tror jag att Medeiros med sin oändliga haka och Hawaii-hjärta kommer att ta matchen via en klassisk Diaz-kombination.

Vinnare: Yancy Medeiros via T/KO (odds: 3.19).

Johan Taliercio

En spännande matchning med bra förutsättningar för underhållning. Cerrone kommer från tre raka nederlag – varav två knockoutförluster – men är en grym striker och Medeiros har inte särskilt bra standupförsvar. Dock verkar Medeiros i princip omöjligt att avsluta, så jag ser framför mig att Cowboy sänker hawaiianen till marken för att sedan avsluta honom via submission.

Vinnare: Donald Cerrone via submission (odds: 3.55).

Derrick Lewis vs. Marcin Tybura

Ashah Tafari

I en toppmatch som skulle ha blivit av för över ett år sedan får vi nu se Derrick Lewis ta sig an Marcin Tybura. Matchningen är jämn men jag håller inte med om att Tybura är favorit.

Rent tekniskt ser jag Tybura som den bättre fightern både ståendes och framförallt på marken. Problemet för “Tybur” är att “The Black Beast” slår riktigt hårt och dessutom har en något avig stil.

Min uppfattning är att Lewis inte riktigt var sig själv när han förlorade mot Mark Hunt, på grund av ryggskadan som plågat honom. Det återstår att se huruvida ryggen blir en faktor även i denna match men förhoppningsvis är det bättre nu – och då tror jag att “The Black Beast” får jobbet gjort med ännu en brutal knockout.

Vinnare: Derrick Lewis via T/KO (odds: 3.31).

Matias Andres

“The Black Beast” Lewis en riktig karaktär och jag är ett stort fan av honom, utanför buren. Han är inte lika underhållande i buren och det finns ett par matcher där han definitivt underpresterade, för att inte tala om hans kropp som har dikterat Lewis liv den senaste tiden. Jag tror att Tybura kommer att säkra vinsten genom att använda sin brottning för att ta matchen till mattan. Det kommer inte bli snyggt men Tybura kommer att trycka på gasen och ganska snabbt visa vad Lewis akilleshäl är: konditionen.

Vinnare: Marcin Tybura via domslut (odds: 2.86).

Stefan Romare

Om Lewis på riktigt har tagit hand om sin rygg och inte längre är trasig så har jag svårt att se vad Tybura ska göra för att vinna. Lewis lär pressa Tybura och inte ge honom en chans att kasta sin farliga front leg head kick och Lewis tar nog ett enhälligt domslut i denna match.

Vinnare: Derrick Lewis via domslut (odds: 4.24).

Johan Taliercio

Jag ser framför mig en tuff kväll för The Black Beast, eftersom Tybura kommer försöka hålla honom med sin räckvidd och sparkar – gör han inte det så finns det en stor risk att han blir avslutad. Jag tror att Tybura kan vinna två av tre ronder och knipa en domslutsseger.

Vinnare: Marcin Tybura via domslut (odds: 2.86).

James Vick vs. Francisco Trinaldo

Ashah Tafari

Han fick kämpa hårt för det, men nu får James Vick till slut chansen att utmana topp 15-rankat motstånd igen då han ställs mot Francisco Trinaldo. Av någon anledning hoppas jag att Vick vinner och fortsätter att klättra i divisionen – men hjärnan säger mig att något annat kommer ske…

Jag ser helt klart Vick som den bättre strikern och det övertaget stärks dessutom av hans enorma fördel när det kommer till längd och räckvidd. Dock har Trinaldo mer power och jag tror hursomhelst inte att “The Texecutioner” kommer lyckas hålla matchen på sitt avstånd.

Istället ser jag den kortare och mer kampakta Trinaldo pressa Vick mot buren, få till upprepade nedtagningar och göra skada från topp. Vick är en duktig grappler men jag har svårt att se honom få något uträttat från rygg mot en tank som Trinaldo och efter tre ronder tror jag på en brasiliansk seger här.

Vinnare: Fransisco Trinaldo via domslut (odds: 3.71).

Matias Andres

Det här är en intressant match mellan två toppnamn som inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Trinaldo har förlorat en match av nio och Vick har endast en förlust på tolv matcher. Jag ser dock Vick som den mer kompletta fightern av dem plus att han kommer ha en rejäl fördel i längd och räckvidd. Det jag gillar med Vick är att han är bra på att använda sin räckvidd och ofta stoppar sina motståndares momentum med jabbar och fotarbete. Om inte Trinaldo tågar in och pressar Vick från första början så kommer det bli en jabb-afton i ansiktet på brasilianaren.

Vinnare: James Vick via T/KO (odds: 4.22).

Stefan Romare

En riktigt grym match mellan två topprankade lättviktare som jag personligen tycker borde vara rankade högre. Vick kommer nog använda sin räckvidd och “Massaranduba”, som tidigare haft problem med fighters med större räckvidd, kommer nog få problem med Vick som är duktig på att utnyttja just detta. Dessutom har Vick Texas-publiken i ryggen som kommer ge honom extra geist i matchen och förmodligen avsluta Trinaldo sent i matchen.

Vinnare: James Vick via T/KO (odds: 4.22).

Johan Taliercio

Trinaldo är inte att underskatta – den 40-årige veteranen hade sju raka UFC-vinster som lättviktare innan matchen mot Kevin Lee. Vick har ett grymt groundgame men är inte en lika vass brottare som Trinaldo, vilket betyder att det finns en risk för att brassen blir den som tar förarsätet i matchen. Vick har också visat på problem med southpaws tidigare och det får mig att tro att Trinaldo tar hem KO-segern.

Vinnare: Fransisco Trinaldo via T/KO (odds: 6.15).

Thiago Alves vs. Curtis Millender

Ashah Tafari

Thiago Alves är tillbaka och välkomnar nu UFC-debutanten Curtis Millender, som imponerande nog har knockat sina två senaste motståndare med brutala huvudsparkar.

Det här kommer bli en explosiv och väldigt spännande welterviktsdrabbning som kan bli en av kandidaterna för galans “Fight of the Night”-bonus. Bägge två har gått om power och vet hur man avslutar, men de är samtidigt riktigt tuffa och jag tror således att detta kommer resultera i tre ronders krig snarare än en knockout.

Rent tekniskt är Alves troligtvis den bättre fightern och han har även betydligt mer erfarenhet av tuffa toppmatcher, efter tolv år i UFC. Därför tror jag att han kommer kunna vara lite mer strategisk för att säkra ronderna och slutligen domslutsvinsten.

Vinnare: Thiago Alves via domslut (odds: 2.35).

Matias Andres

Millender får en tuff UFC-debut då han möter MMA-veteranen Alves. Trots att Millender tar med sig sex raka vinster så tar han ett rejält steg upp i motstånd. Det är dock en farlig match för Alves men jag tror att han kommer att hålla huvudet kallt och metodiskt utnyttja det faktum att Millender kan komma att bli överrumplad av att stå i oktagonen för första gången.

Vinnare: Thiago Alves via domslut (odds: 2.35).

Stefan Romare

Jag har tyvärr inte någon jättekoll på Millender och även om jag hade det skulle jag antagligen inte satsa emot Thiago Alves. Millender må vara stor och explosiv men Alves nog för rutinerad för att åka på en stor träff. Återigen en av mina absoluta favoriter som inte har varit så aktiv som man kan önska. Alves kommer tillbaka “with a vengeance” och visar att han är en fighter att räkna med i en av UFC:s djupaste divisioner.

Vinnare: Thiago Alves via T/KO (odds: 4.24).

Johan Taliercio

Alves kommer att vara tvungen att ta sig nära Millender som är betydligt mycket längre och har mycket längre räckvidd än brassen. Millender har dock tidigare visat upp problem med legkicks som är en av Alves starka sidor – det och hans förbättrade brottning tror jag kan räcka för en poängseger för veteranen.

Vinnare: Thiago Alves via domslut (odds: 2.35).

Steven Peterson vs. Brandon Davis

Ashah Tafari

Knappt en månad efter den misslyckade UFC-debuten återvänder Brandon Davis för att ta sig an den mer erfarne LFA/LFC-veteranen och tidigare Bellator-fightern Steven Peterson. Peterson gick, likt Davis, nyligen match i Dana White’s Tuesday Night Contender Series, men förlorade där ett jämnt krig och tvingades således vinna en match innan han nu släpps in i världens största MMA-organisation.

Ståendes ser jag Davis som den bättre fightern, men när det kommer till brottning och grappling är det dock Peterson som har fördelen. Detta i kombination med hans erfarenhet gör att jag tippar på en vinst för den sistnämnda.

Jag tror att Peterson kommer ta en del stryk, men också lyckas svara på Davis attacker med klinchkontroll, nedtagningar och aktiv toppkontroll för att i slutändan säkra en poängseger.

Vinnare: Steven Peterson via domslut (odds: 3.88).

Matias Andres

Peterson och Davis fick UFC-kontrakt efter att visat sin talang under Dana White’s Tuesday Night Contenders. Trots att Peterson förlorade sin match så visade han prov på ett riktigt krigarhjärta och slutade aldrig att pressa framåt i sin match mot Benito Lopez, trots att han blev träffad med några galna knän. Det är denna förmåga som kommer få Peterson att slutligen bräcka Davis.

Vinnare: Steven Peterson via T/KO (odds: 6.15).

Stefan Romare

Brandon Davis är en vass striker, men det lär inte räcka för att utmanövrera Steven Petersons ständiga press och fördel i brottningen. Peterson har dessutom gått betydligt fler matcher och borde kunna ta hem ett domslut mot Davis.

Vinnare: Steven Peterson via domslut (odds: 3.88).

Johan Taliercio

En svår match att bedöma på förhand, men jag tror att Davis har en stor chans till seger (trots att han hoppade in som sen ersättare) så länge han får matchen dit han vill, vilket är att komma nära Peterson och utnyttja clinch och dirty boxing.

Vinnare: Brandon Davis via domslut (odds: 2.11).

Sage Northcutt vs. Thibault Gouti

Ashah Tafari

Huvudkortet inleds av en lättviktsdrabbning där den unga talangen Sage Northcutt tar sig an Thibault Gouti. Northcutt har varvat förluster med vinster i sina fyra senaste matcher, medan Gouti å andra sidan inledde UFC-karriären med tre raka nederlag innan han senast fick sin arm uppsträckt i oktagonen för första gången.

Gouti har inte fått helt lätta matcher i UFC och det är lätt att glömma att han var obesegrad med ett rätt imponerande matchfacit innan han började tävla i världens största MMA-organisation. Dock ser jag, som de flesta andra, ändå Northcutt som klar favorit här.

Jag tror att “Super Sages” enastående och okonventionella striking kommer leda till en ny domslutsvinst för den läskigt rippade 21-åringen.

Vinnare: Sage Northcutt via domslut (odds: 3.37).

Matias Andres

Att Gouti fick behålla sitt UFC-kontrakt efter tre raka förluster är ett mysterium men nu kommer fransosen att möta 21-åriga Northcutt i en lättviktsmatch. Northcutt är obesegrad som lättviktare och med hans senaste flytt till Team Alpha Male ser jag fram emot att vilka ytterligare steg “Super” Sage har tagit i sitt game. Gouti har kraft i slagen men bör vara snäppet för saktfärdig för Northcutt.

Vinnare: Sage Northcutt via domslut (odds: 3.37).

Stefan Romare

Northcutt har tränat med Alpha Male ett bra tag och jag tror verkligen att de kan hjälpa Northcutt nå sin fulla potential. Jag ser Northcutt använda sin mångsidighet och dominera Gouti över tre ronder.

Vinnare: Sage Northcutt via domslut (odds: 3.37).

Johan Taliercio

Super Sage har utvecklats en hel del sedan debuten och får nu chansen att bevisa det när han ställs mot Gouti som kommer till matchen med tre förluster på sina fyra senaste. Om Northcutt gör det han ska så ser jag en enkel vinst framför mig för den unge talangen.

Vinnare: Sage Northcutt via T/KO (odds: 2.20).


RELATERAT: UFC Austin: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!


Matias kvar i ledningen

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan och Johan delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

1. Matias Andres: 14 rätt, 10 fel

2. Ashah Tafari: 12 rätt, 12 fel

2. Stefan Romare: 12 rätt, 12 fel

3. Johan Taliercio: 11 rätt, 13 fel

2017 gick Matias segrande med 54 rätt och 31 fel sedan den uppdaterade versionen av Redaktionstipset drog igång den femte augusti.

Hur ser dina tips ut inför UFC Austin?

Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 126

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.