Redaktionstipset: UFC Fight Night 127: Werdum vs Volkov

✅ Kommer Fabricio Werdum få sin andra titelchans i UFC? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Fight Night 127!

I natt är det dags för UFC Fight 127, som äger rum i London, England. Svenske Oliver Enkamp kommer att gå match och utöver det gör tungviktarna Fabricio Werdum och Alexander Volkov upp i huvudmatchen. Alla de bästa oddsen finner ni på Ohmbet.

Matias Andres

Werdum har länge varit i toppen av tungviktsklassen och jag tycker absolut att han borde ses som en av historiens bästa genom tiderna. Hans senaste matcher har dock lämnat mycket att önska och speciellt i sin match mot Marcin Tybura kändes det som att brasilianaren förlorat gnistan. Volkov har i sin tur sett ut att vara på uppgång och i och med hans fysik så kan han ställa till med stora problem för Werdum. Jag tror att allt kommer att hänga på Werdums gameplan och för hans egen skull hoppas jag att han tidigt försöker ta ned den långa ryssen, annars kommer han stöta på problem.

Vinnare: Fabricio Werdum via domslut (odds: 3.79)

Sefan Romare

Två topprankade tungviktare gör upp i ett “sista minuten”-main event. Werdum har helt klart mer att förlora i denna match och kommer förmodligen vara ganska passiv och söka efter att få ned Volkov. Eller använda Volkovs oro för nedtagning emot honom – och kanske finna mer lycka ståendes. Volkov har bra nedtagningsförsvar och ett stort räckviddsövertag mot Werdum, men Werdum är den vassaste BJJ-fightern i UFC:s tungviktsdivision just nu.

Vinnare: Fabricio Werdum via submission (Odds: 2.56)

Sebastian Vendel-Martinez

Det finns mycket som talar för ryssen Alexander Volkov: Han är erfaren, har en otrolig fördel vad gäller längd och räckvidd, dessutom är han en duktig striker. Men han har aldrig mtöt någon som Werdum innan, en före detta UFC-mästare som mött och besegrat många av de bästa tungviktarna i världen som Fedor Emelianenko, Cain Velasquez och Mark Hunt – Alla fighters som jag personligen tror hade slagit Volkov. Nu är MMA-matte väldigt sällan korrekt, men jag anser att Werdum är alldeles för allsidig, erfaren och skicklig – särskilt på marken – för att förlora denna matchningen.

Vinnare: Fabricio Werdum via submission (Odds: 2.56)

Matias Andres

Jag gillar Blachowicz chanser i denna match. Han må ha förlorat många av sina senaste matcher men har sett bra ut, har förbättrat sin cardio och har dessutom en rejäl haka. Manuwa förlitar sig på explosivitet men börjar bli till åren och har dessutom en suspekt haka. Jag satsar definitivt en slant på Blacho i denna match.

Vinnare: Jan Blachowicz via TKO (Odds: 6.15)

Sefan Romare

Manuwa med dynamit i händerna mot Blachowicz som är lite lurig ståendes. Ett returmöte från 2015 som Manuwa vann på enhälligt domslut. Manuwas självförtroende verkar bra som vanligt trots att han kommer från en knockout-förlust. Blachowicz kommer från två raka vinster men mot mindre känt motstånd, han har heller inte utvecklats speciellt mycket men känner sig trygg nu när han är tillbaka med sin gamla tränare. Trots det tror jag på adoptiv-svensken Manuwa

Vinnare: Jimi Manuwa via domslut (Odds: 3.17)

 

Sebastian Vendel-Martinez

Jan Blachowicz kommer från två raka segrar medan Jimi Manuwa kommer från en knockoutförlust, men motståndet skiljer sig otroligt. Två av Manuwas senaste matcher har skett mot titelutmanare i UFC medan polackens senaste två motståndare inte ens varit rankade i UFCs topp 15. Blachowicz är en duktig, allsidig fighter , förmodligen bättre på marken – men Manuwa visade varför han är högre rankad i det första mötet och lär göra det igen.

Vinnare: Jimi Manuwa via domslut (Odds: 3.17)

Matias Andres

Tom Duquesnoy tar med sig massor av hype inför karriärens tredje UFC-match – och med all rätt. Snubben är 24 år och har ett matchfacit på 15-2-1 NC och hans förluster har kommit mot begåvade fighters som Cody Stamann. Jag är förvånad över att UFC inte väljer att bygga upp honom ännu mer, istället för att ställa honom mot en legit motståndare som Terrion Ware. Skulle dessa herrar mötas tio gånger tror jag Duquesnoy vinner de flesta men Ware har definitivt en stor chans då han har en granithaka och alltid pressar.

Vinnare: Tom Duquesnoy via domslut (Odds: 2.11)

Sefan Romare

Supertalangen från Frankrike Duquesnoy som vann sin UFC-debut via TKO men sedan förlorade på domslut mot Cody Stamann.
Ware kommer till matchen med två raka förluster och har definitivt mer press på sig än Duquesnoy. Fransmannen borde ha gott om stöd i England då hemlandet bara ligger ett stenkast ifrån.

Vinnare: Tom Duquesnoy via domslut (Odds: 2.11)

Sebastian Vendel-Martinez

Terrion Ware bör absolut inte underskattas. Han är en skicklig, härdad kämpe som mött många bra fighters utanför UFC. Han må ha ett matchfacit på 0-2 i UFC, men han kan utan tvekan hota fransmannen Tom Duquesnoy. De hoten ser jag dock inte som avgörande, Duquesnoy är snäppet bättre i de flesta avseenden, något snabbare, mer komplett och med fler avslut i sina matcher. Jag tror inte han får till ett avslut, men den unge fransmannen lär vinna.

Vinnare: Tom Duquesnoy via domslut (Odds: 2.11)

Matias Andres

Sobotta återvänder till buren efter sin senaste match som han gick mot Ben Saunders i Stockholm, ett möte där han såg mycket bra ut. Sedan dess har Sobotta tvingats operera sin hand och ställs nu mot Edwards på bortaplan. Edwards har grym boxning och har sett mycket vass ut i sina senaste matcher. Jag förväntar mig att Edwards håller huvudet kallt och plockar isär den tåliga Sobotta stående. Sobottas bästa chanser vore att tidigt ta matchen till marken men jag tror inte att det är något han kommer göra, speciellt inte när han varit borta så länge.

Vinnare: Leon Edwards via domslut (odds: 2.02)

Sefan Romare

Två europeiska namn som nog kan ha en ljus framtid i UFC. Sobotta är på sin andra vända i UFC och den första vändan slutade 0-3.
Edwards har mött bättre motstånd och kommer till matchen med fyra raka vinster i ryggen. Detta faktum, plus att han fightas inför sin hemmapublik, gör att jag utan någon vidare teknisk nedbrytning tror på “Rocky”

Vinnare: Leon Edwards via T/KO (odds: 4.04)

Sebastian Vendel-Martinez

Ser man till motståndet så har Leon Edwards utan tvekan mött bättre motstånd än Peter Sobotta. Tysken såg bra ut i sin senaste match men har varit inaktiv en längre tid och möter nu en skicklig stående fighter med förvånansvärt bra grappling och submissions. Edwards låste ut den underskattade ryssen Albert Tumenov och har vunnit fyra raka segrar i UFC. Jag tror att Edwards, med hemmapubliken bakom sig, kommer gå in i matchen bestämd och med självförtroende, och att han lyckas säkra en matchbonus framför sina fans.

Vinnare: Leon Edwards via domslut (odds: 2.02)

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och nu även Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

1. Matias Andres: 20 rätt, 19 fel

1. Ashah Tafari: 20 rätt, 19 fel

1. Stefan Romare: 20 rätt, 19 fel

4. Johan Taliercio: 17 rätt, 22 fel

5. Sebastian Vendel-Martinez: 3 rätt, 2 fel*

*Anslöt sig till Redaktionstipset den andra mars.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC Fight Night 127

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]