Redaktionstipset: UFC on FOX 26: Lawler vs. Dos Anjos

Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Winnipeg!

I natt går UFC on FOX 26: Lawler vs. Dos Anjos (även kallad UFC Winnipeg) av stapeln i Winnipeg, Kanada.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.

RELATERAT: UFC on FOX 26: Lawler vs. Dos Anjos – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Robbie Lawler vs. Rafael dos Anjos

Ashah Tafari

I ett riktigt jämnt och spännande toppmöte får vi se de tidigare UFC-mästarna Robbie Lawler och Rafael dos Anjos göra upp i galans huvudmatch. Till min förvåning är det RDA som är knapp favorit – själv tror jag att “Ruthless” kommer få jobbet gjort här.

Dos Anjos är vass men jag tycker ändå att han är något överhypad i weltervikt då han inte har besegrat någon från den absoluta toppen – något som inte kan sägas om Lawler, som har visat vad han går för mot de bästa av de bästa. Vi lär få se en våldsamt underhållande match där RDA mycket väl kan finna tidig framgång med sin press samt sina bensparkar som jag tror kan bli effektiva. Men Lawler är van att hantera motgångar, göra nödvändiga justeringar och hitta ett sätt att vinna i sina matcher.

Jag tror att detta blir en för tuff utmaning för dos Anjos, som nog kommer klara sig tiden ut men förlora ett domslut.

Vinnare: Robbie Lawler via domslut (odds: 3.55).

Matias Andres

Huvudmatchen mellan Robbie Lawler och Rafael dos Anjos kommer säkerligen att bjuda på fyrverkerier då båda kämparna har riktiga krigarhjärta och en aggressiv stil. Lawler har fördelen i både längd och räckvidd medan jag räknar med att dos Anjos har övertaget ifall matchen skulle gå till mattan. Dock tror jag att matchen kommer att hålla sig stående och att dos Anjos kommer vara den som klarar av att ta mer stryk av de två. Lawler har varit i många krig den senaste tiden och tyvärr tror jag att det kommer bli extra uppenbart mot en striker som RDA.

Vinnare: Rafael dos Anjos via T/KO (odds: 3.11).

Stefan Romare

RDA har sett vass ut sedan han bytte viktklass till weltervikt. Den före detta lättviktsmästaren har två raka vinster mot bra motstånd i Tarec Saffiedine och Neil Magny. Något Lawler har, som inte RDA:s tidigare motståndare besitter är den otroliga slagkraften och storleken. Lawler är en riktigt stor welterviktare och dessutom före detta mästare.

Så länge Lawler inte blir slaktad med leg kicks, något som han förvisso visat att han kan komma tillbaka från, så tror jag inte RDA har mycket att hämta i denna matchen. RDA borde ha ett övertag i snabbhet och bensparkar, men Lawlers stenhårda slag och orubbliga krigarhjärta blir nog för mycket för Mr. Dos Anjos.

Vinnare: Robbie Lawler via T/KO (odds: 2.93).

Johan Taliercio

Jag tror på RDA i den här matchen. Lawler såg ganska bra ut i återkomsten mot Cerrone och visade på ett bra standup-game, men dos Anjos ser riktigt bra ut sedan han gick upp till weltervikt. Lawler har dock flera gånger visat på att han kan vinna matcher genom ren vilja och kommer inte att ge upp i första taget. Den tidigare mästaren blev ju dock brutalt knockad av den nuvarande mästaren Tyron Woodley när han förlorade bältet och det är möjligt att det har lämnat spår hos honom.

Om dos Anjos ser lika snabb och vass ut på lördag som i sina första två matcher som welterviktare tror jag att det kan bli en tuff kväll för Lawler.

Vinnare: Rafael dos Anjos via T/KO (odds: 3.11).

Ricardo Lamas vs. Josh Emmet

Ashah Tafari

Josh Emmet får en stor chans att slå sig in i fjäderviktstoppen över en natt – men att han skulle vinna över topp 3-rankade Ricardo Lamas är ändå högst osannolikt.

Bägge två är hyfsat kompletta fighters och det kan mycket väl bli jämnare än vad många förväntar sig. Men jag är ändå väldigt säker på att Lamas lyckas säkra vinsten, troligtvis via domslut.

Vinnare: Ricardo Lamas via domslut (odds: 2.12).

Matias Andres

Matchen mellan Ricardo Lamas och Josh Emmett är en stor chans för Emmett och en stor risk för Lamas. Det är andra gången som Lamas matchas mot en orankad motståndare och jag tror att utfallet kommer se liknande ut som när han mötte Jason Knight: en dominant uppvisning. Emmett är bra men faktum är att han inte mött någon av Lamas rang och erfarenhet tidigare och det kommer att bli tydligt. Lamas är bra överallt och kommer ha alldeles för bra fotarbete för att prickas av Emmett som säkerligen kommer att sikta på ett avslut.

Vinnare: Ricardo Lamas via domslut (odds: 2.12).

Stefan Romare

Emmett gjorde sin fjäderviktsdebut på UFC Gdansk och imponerade mot Felipe Arantes. Det såg ut som att matchen var över flera gånger i första ronden men Arantes överlevde till domslutet. Emmett hade grymt rörelsemönster och snabba transitions mellan stående och brottningen.

Lamas söker efter sin tredje raka vinst och en väg tillbaka mot titelmatch. Lamas är riktigt tuff, slår hårt och är ganska well rounded. Han har tidigare haft svårt mot fighters där han inte får bestämma var matchen utkämpas (Holloway, Mendes och Castillo).

Jag tror dock att det är lite för mycket för Emmett som aldrig har mött någon av Lamas kaliber förut och därför tror jag på Lamas. När Emmett dessutom missade vikten tror jag ännu mer på Lamas.

Vinnare: Ricardo Lamas via domslut (odds: 2.12).

Johan Taliercio

Ricardo Lamas är riktigt grym just med enbart en förlust mot Max Holloway på sina fem senaste. Lamas har grym brottning och är farlig att stå upp mot och jag tror att han kommer göra processen kort med Emmett. Emmett besitter bra brottning och råstyrka men har här en riktigt tuff uppgift framför sig.

Team Alpha Male-produkten Emmett hoppar ju in som sen ersättare för Jose Aldo och med ett kortare camp än vanligt tror jag att han får vara nöjd om han klarar tre ronder mot Lamas.

Vinnare: Ricardo Lamas via T/KO (odds: 3.36).

Santiago Ponzinibbio vs. Mike Perry

Ashah Tafari

I en riktigt intressant welterviktsdrabbning får vi se topp 10-rankade Santiago Ponzinibbio ta sig an den unga talangen Mike Perry. Detta är en match som inte lär gå tiden ut – då bägge två slår väldigt hårt och lär vara ute efter att knockoutvinsten.

Ponzinibbio är mer erfaren och lite mer komplett som MMA-fighter – medan jag å andra sidan ser Perry som den snäppet mer kraftfulla och vildare av de två. Rent poängmässigt tror jag att Ponzinibbio kommer ta ledningen inledningsvis, men Perry har visat sig vara farlig även i de senare ronderna och förr eller senare ser jag honom landa ett slag, en armbåge eller ett knä som får Ponzinibbio att falla till mattan. Så länge Ponzinibbio håller fingrarna i styr, det vill säga…

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 3.10).

Matias Andres

Santiago Ponzinibbio är favorit i sin match mot Mike Perry men jag är inte helt övertygad. Ponzinibbio har snabba händer, ett längre reach och grymt fotarbete men Perry har definitivt kraft och framåtrörelse, något som kan komma att få argentinaren Ponzinibbio att behöva försvara sig istället för att attackera. Ponzinibbio har dock en grym jabb och om han håller huvudet kallt så tror jag att han bör kunna ta isär Perry utan att riskera att bli knockad. Fightas han känslomässigt så tror jag dock att Ponzinibbio kommer somna.

Vinnare: Santiago Ponzinibbio via T/KO (odds: 2.11).

Stefan Romare

Denna match har “Fight of the Night” skrivet över hela sig. Perry har sedan förlusten mot Jouban radat upp brutala knockoutvinster över Jake Ellenberger och Alex Reyes. Ponzinibbio tog sin största vinst i karriären i sin senaste match, då han i somras knockade Gunnar Nelson. Dock svärtades hela vinsten ned på grund av en ögonpetning som domaren missade.

Ponzinibbio har sagt att han är den bästa strikern i weltervikt och matchen mot Perry ger honom en ypperlig chans att bevisa att så är fallet. Personligen tror jag dock inte att Ponzinibbio är bäst och tror dessutom att vi får se Perrys hand lyft i oktagonen.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 3.10).

Johan Taliercio

Den här matchen lär bli ett grymt standup-krig mellan två hårdslående, vilda fighters. Jag inser att argentinaren P0nzinibbio är en komplett fighter med bra striking. I sin senaste match vann han en tidig KO-seger mot en väldigt stark motståndare i Gunnar Nelson, men med tanke på kontroversen med ögonpetningarna så har jag svårt smälta den segern.

Jag tror fortfarande att Mike Perry besitter det där lilla extra och ser honom ta hem fighten via någon form av spektakulär knockout.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 3.10).

RELATERAT: Superoddset på Mike Perry – här kan du vinna 10 gånger pengarna!

Glover Teixeira vs. Misha Cirkunov

Ashah Tafari

Huvudkortet inleds av ett spännande toppmöte i lätt tungvikt, där den tidigare tidigare titelutmanaren Glover Teixeira tar sig an topp 10-rankade Misha Cirkunov. Bägge fighters må komma från förluster i sina senaste matcher – men då divisionen är så pass tunn kommer vinnaren ändå ta ett stort kliv upp, i synnerhet Cirkunov om han skulle gå segrande här.

Teixeira är en sann veteran som dominerat de flesta som ställts framför honom. Han har dock varit relativt chanslös i sina fyra största matcher i UFC mot några av divisionens främsta namn, senast mot Alexander Gustafsson.

Cirkunov, å andra sidan, är åtta år yngre och ansågs vara ett av divisionens största framtidshopp när han dundrade in med fyra raka segrar i UFC – innan han senast blev knockad av Volkan Oezdemir efter endast 28 sekunder.

Frågan är vem som är mest hungrig här och det känns som att det borde vara Cirkunov, som är yngre och lär vilja visa att han bara blev olyckligt prickad i sin senaste match. Teixeira börjar komma upp i åren medan Cirkunov fortfarande är en av divisionens mest lovande fighters i mina ögon. Det lär bli jämnt men jag tror att Cirkunov får jobbet gjort här. Han har flera olika sätt att vinna på men en knockoutvinst känns som det mest troliga scenariot.

Vinnare: Misha Cirkunov via T/KO (odds: 3.37).

Matias Andres

Misha Cirkunov såg ut att vara en ostoppbar kraft att räkna med fram tills att han mötte Volkan Oezdemir och blev tokknockad på bara några sekunder. Dock ska inget tas ifrån 30-åringen som fortfarande är ett högintressant namn i en division utan särskilt djup. Han möter Glover Teixeira som själv kommer från en KO-förlust i sin senaste match men som tog betydligt mycket mer stryk än Cirkunov gjorde. Båda fighters är talangfulla men 38-åriga Teixeira känns som han är på väg ut medan Cirkunov hämtar fart. Jag tror dock att matchen kommer att bli jämnare än många förväntar sig och kommer slutligen avgöras på mattan.

Vinnare: Misha Cirkunov via submission (odds: 3.78).

Stefan Romare

En väldigt intressant match i den lätta tungviktsdivisionen. Cirkunov har haft mycket hype kring sig och personligen tycker jag den är ganska obefogad. Hans främsta vinst är mot Nikita Krylov, där det enda imponerande Krylov hade att komma med var hans smeknamn “Al Capone” (som han nu har bytt).

Teixeira har väl sett rätt så likvärdig ut i alla sina matcher och vad jag vet har han inte gjort några stora förändringar i sin träning. Den här matchen kommer nog avgöras i transitions, kommer Cirkunov få ned Teixeira och använda sin (förmodligen) bättre brottning? Eller kommer Texieira tvinga Cirkunov utmana honom ståendes?

Personligen tror jag och hoppas på Teixeira men denna match är mycket jämn.

Vinnare: Glover Teixeira via T/KO (odds: 4.58).

Johan Taliercio

Jag tror att det här blir en väldigt tuff match för Glover Teixeira som dominerades av “The Mauler” i sin senaste match och har inte tagit hem någon seger mot något större namn sedan han 2015 besegrade Ovince Saint Preux. Jag tror att 38-åringen börjar närma sig vägs ände. Han visade på fin kämpavilja mot Gustafsson men blev rejält isärplockad, och jag ser framför mig en liknande matchbild mot Cirkunov.

30-årige Cirkunov blev förvisso brutalt knockad mot Volkan Oezdemir senast men besitter ett antal fina kvalitéer på marken med tre raka submission-vinster i UFC innan dess. Däremot är Teixeira själv grym på marken och har aldrig blivit submittad, så jag tror att Cirkunov går hem med en knockoutvinst här.

Vinnare: Misha Cirkunov via T/KO (odds: 3.37).

RELATERAT: UFC Winnipeg: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 5000 kronor i vinstpotten!

Stefan håller i ledningen

Så här ser ställningen ut i Redaktionstipset sedan den femte augusti, då Ashah, Matias, Stefan och Johan började dela med sig av sina tipsrader inför varje UFC-gala:

1. Stefan Romare: 50 rätt, 26 fel

2. Ashah Tafari: 49 rätt, 27 fel

2. Matias Andres: 49 rätt, 27 fel

3. Johan Taliercio: 47 rätt, 29 fel


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den 15 december klockan 17.45.

Hur ser dina tips ut?

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC on FOX 26

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...