Redaktionstipset: UFC on FOX 27: Jacare vs. Brunson 2

✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC Charlotte!

Under natten går UFC on FOX 27: Jacare vs. Brunson 2 (även kallad UFC Charlotte) av stapeln i Charlotte, North Carolina.

Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med ett nytt inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet.se för aktuella odds.


RELATERAT: UFC on FOX 27: Jacare vs. Brunson 2 – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Ronaldo Souza vs. Derek Brunson

Ashah Tafari

Det har gått nästan sex år sedan Ronaldo Souza och Derek Brunson möttes för första gången och det ska bli intressant att se dem drabba samman igen. Trots att Brunson är den som är mest känd för sina knockouts så var det faktiskt “Jacare” kammade hem segern via knockout efter endast 41 sekund i deras första match.

Detta är en intressant stilmatchning mellan två kompletta fighters, där den största skillnaden är att Brunson är mer av en brottare medan “Jacares” spetskompetens ligger i jiu-jitsu.

Frågan är hur “Jacare” påverkades av sin knockoutförlust mot Robert Whittaker och faktumet att han börjar komma upp i åren gör mig dessutom något osäker. I slutändan tror jag dock ändå att han har vad som krävs för att besegra Brunson igen, även om det troligtvis kommer bli en tuffare match denna gång.

Jag tippar på att “Jacare” får jobbet gjort via submission och därmed blir den första att dra ut Brunson.

Vinnare: Ronaldo Souza via submission (odds: 2.91).

Matias Andres

Ouff! Det här är en spännande match mellan två toppnamn i mellanviktsklassen. Det har nu gått över fem år sedan deras första möte som “Jacare” vann via KO men trots att “Jacare” är förhandstippad så tror jag att det är Brunson som utvecklats till den punkt att han vinner. Nyckeln kommer att bli Brunsons boxning och TDD. Så länge Brunson lyckas hålla “Jacare” på avstånd och plocka isär honom på samma sätt som Whittaker gjorde så kommer han att kliva ännu ett steg upp i rankingen.

Vinnare: Derek Brunson via T/KO (odds: 2.51).

Stefan Romare

En rematch från gamla goda Strikeforce-tiden. Det finns inte så mycket film att gå på då deras första match tog slut efter bara 40 sekunder in i första ronden. Brunson såg dock otroligt orörlig och osäker ut i den matchen och jag känner att medan Brunsons kurva har pekat mer eller mindre spikrakt uppåt, så har Jacares kurva snarare pekat något nedåt. Jacare åkte på sin tredje knockoutförlust senast mot Whittaker och kommer nog tillbaka med en otrolig hunger.

Jag väljer nog dock att tro på underdogen Brunson, vars striking har blivit otroligt mycket bättre sedan senast. Han är även snabbare och mer rörlig än Jacare och kommer inte låta krokodilen få ned honom på marken.

Vinnare: Derek Brunson via domslut (odds: 7.33).

Johan Taliercio

Jacares senaste förlust mot Robert Whittaker var ett bakslag för BJJ-esset, och nu är han sugen på att revanschera sig när han tar sig an Derek Brunson i helgens huvudmatch. Brunson i sin tur kommer från två raka knockoutvinster i den första ronden mot Lyoto Machida och Dan Kelly och verkar verkligen ha hittat formen på sistone efter två tidigare raka förluster mot Whittaker och Anderson Silva.

Jag tror att Brunson har det som krävs för att knäcka Jacare, som alltid presenterar ett hot, men Brunson borde kunna stoppa matchen från att hamna på marken – och ståendes har han ett stort övertag på brassen.

Vinnare: Derek Brunson via T/KO (odds: 2.51).

Dennis Bermudez vs. Andre Fili

Ashah Tafari

Den delade huvudmatchen mellan Dennis Bermudez och Andre Fili känns som garanterad underhållning och jag skulle knappast bli förvånad om detta blev galans “Fight of the Night”.

Bägge två är tuffa och hyfsat kompletta fighters och jag tror att denna match kommer gå tiden ut. Fili kan mycket väl överaska och finna viss framgång stundvis – men i slutändan ser jag ändå Bermudez som den snäppet vassare fightern och väljer därmed att tippa på att han säkrar vinsten via domslut.

Vinnare: Dennis Bermudez via domslut (odds: 2.24).

Matias Andres

“Touchy” Fili återvänder till buren efter en enhällig domslutsvinst över Artem Lobov i oktober. Denna gång möter han rankade Dennis Bermudez som desperat är ute efter en vinst efter två raka förluster. Trots detta så tror jag att Bermudez tar hem vinsten då han har effektiva kombinationer och kraft i slagen. Fili blir träffad lite för mycket och är relativt lätt att läsa av. Om Bermudez inte attackerar vårdslöst så bör han ta hem vinsten relativt oskadd.

Vinnare: Dennis Bermudez via T/KO (odds: 7.37).

Stefan Romare

Bermudez kommer från två raka förluster där han bland annat blev knockad av Korean Zombie. Fili kommer från en vinst i Polen mot Artem Lobov men har bara vunnit två av sina senaste fyra. Fili har en större arsenal med sparkar och slag, utan att det betyder att han har övertaget ståendes. Jag ser Bermudez som mer komplett och tycker framförallt att han har bättre brottning och slagkraft än Fili.

Jag tror vi får se en mycket jämn match som kommer gå tiden ut med Bermudez som vinnare. Det kan dock bli jämt och jag skulle inte bli allt för förvånad om Fili går segrande.

Vinnare: Dennis Bermudez via domslut (odds: 2.24).

Johan Taliercio

Detta är något av en måste-match för Dennis Bermudez som kommer till mötet med två raka UFC-förluster i bagaget. Han borde också ha det som krävs för att besegra Andre Fili, som blandat och gett vinster och förluster sedan intåget i UFC 2013.

Fili vann sin senaste match mot Artem Lobov, och är några år yngre än Bermudez, men Bermudez har bevisat mer och tar hem vinsten via ett övertygande domslut.

Vinnare: Dennis Bermudez via domslut (odds: 2.24).

Jordan Rinaldi vs. Gregor Gillespie

Ashah Tafari

Obesegrade Gregor Gillespie har imponerat hittills i UFC med tre raka segrar och kommer nu in som galans största oddsfavorit. Man kan tycka att han hade förtjänat bättre motstånd men Jordan Rinaldi är trots allt en tuff fighter som har mer erfarenhet i buren.

Min bedömning är dock att Gillespie är på en högre nivå och jag har svårt att se hur Rinaldi skulle kunna kamma hem vinsten. Jag tippar på att Gillespie lyckas gå segrande via knockout.

Vinnare: Gregor Gillespie via T/KO (odds: 3.16).

Matias Andres

Jag vet inte riktigt hur UFC tänkte när de matchade Gillespie mot Rinaldi. Inget illa mot Rinaldi men Gillespie har samlat ett starkt momentum med två raka avslut och ett obesegrat matchfacit på tio raka vinster och spås en lysande framtid inom organisationen. Gillespie har grym brottning och pressar alltid framåt på ett intelligent sätt. Det här kommer bli en lätt match för Gillespie och jag hoppas vi i nästa match ser honom mot rankat motstånd.

Vinnare: Gregor Gillespie via domslut (odds: 2.02).

Stefan Romare

Av någon anledning trodde jag inte på Gillespie i hans senaste match, men han imponerade stort. Han möter nu Jordan Rinaldi som är relativt okänd. Rinaldi förlorade sin UFC-debut mot Abel Trujillo och vann sedan mot den mindre rutinerade Alvaro Herrera.

Jag tror Gillespie fortsätter vara obesegrad även efter denna match.

Vinnare: Gregor Gillespie via submission (odds: 4.21).

Johan Taliercio

Jordan Rinaldi vann sin andra UFC-match när han strypte ut Alvaro Herrera i somras, efter att ha åkt på en domslutsförlust i debuten. Nu möter han Gillespie, en obesegrad brottare med tre raka vinster i UFC sedan intåget 2016.

Jag tror att Gillespie tar hem den här matchen med sin brottning och kontroll – Rinaldi har också brottarbakgrund men inte lika imponerande som Gillespies. Om matchen blir ett stående krig tror jag att Gillespie tar hem det likaså.

Vinnare: Gregor Gillespie via domslut (odds: 2.02).

Drew Dober vs. Frank Camacho

Ashah Tafari

Om inte den delade huvudmatchen blir galans “Fight of the Night” så finns det en stor chans att Drew Dober vs. Frank Camacho kammar hem bonusen. Denna welterviktsdrabbning är otroligt spännande på pappret, där vi får se två aggressiva fighters som sällan tar ett steg bakåt.

Bägge två har gott om krut i nävarna men de är också tuffa med bra hakor. Även om någon skulle kunna vinna på knockout så tror jag chansen är större att vi får se tre ronders krig.

Camacho har gått fler matcher, men Dober har mer erfarenhet mot tuffare motstånd i UFC. Denna match är svårtippad och kan egentligen sluta hursomhelst – men jag väljer att tippa på att Dober tar hem poängvinsten.

Vinnare: Drew Dober via domslut (odds: 3.18).

Matias Andres

Matchen mellan Dober och Camacho kan komma att bjuda på ett rejält fyrverkeri om de väljer att stå upp och dela slag. Det vore en underhållande fight men inte en typ av match som jag tror att Dober kommer vilja ägna sig åt. Istället kommer Dober att utnyttja sina stora ben och attackerar med sparkar för att neutralisera Camacho, så samma sätt som Jingliang gjorde i juni. Ser fram emot denna fight och en uppvisning signerad Dober.

Vinnare: Drew Dober via T/KO (odds: 3.00).

Stefan Romare

Drew Dober går nu upp till weltervikt efter att tidigare ha fightats i lättvikt. I sin senaste match mot Brukman såg han mycket bra ut vilket bådar gott inför denna match. Camacho har en vinst och en förlust och enligt mig har hans matcher i oktagonen inte varit superimponerande, även om han är underhållande att se på.

Dober är för kraftfull och meriterad för att låta Camacho vinna.

Vinnare: Drew Dober via T/KO (odds: 3.00).

Johan Taliercio

Frank Camacho har inte direkt övertygat sedan han gick med i UFC, med en förlust via enhälligt domslut samt en vinst via delat domslut att visa upp sedan debuten förra året. Nu gäller det att han höjer sig ordentligt när han tar sig an en veteran i Dober.

Jag tror på en seger för Dober via domslut – Camacho har inte visat upp tillräckligt mycket för att imponera och jag har svårt att se en ljus framtid för honom i organisationen.

Vinnare: Drew Dober via domslut (odds: 3.18).


RELATERAT: UFC Charlotte: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!


Matias och Stefan delar förstaplatsen

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan och Johan delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

1. Matias Andres: 5 rätt, 4 fel

1. Stefan Romare: 5 rätt, 4 fel

2. Ashah Tafari: 3 rätt, 6 fel

2. Johan Taliercio: 3 rätt, 6 fel

2017 gick Matias segrande med 54 rätt och 31 fel sedan den uppdaterade versionen av Redaktionstipset drog igång den femte augusti.

Hur ser dina tips ut inför UFC on FOX 27?

Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC on FOX 27

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.