Ovince Saint Preux (vänster) och Ilir Latifi (höger).

Redaktionstipset: UFC on FOX 28: Emmett vs. Stephens

✅ Kommer svenske Ilir Latifi vinna stormatchen mot Ovince Saint Preux? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC Orlando!

I natt är det dags för UFC on FOX 28: Emmett vs. Stephens (även kallad UFC Orlando), som äger rum i Orlando, Florida.

Redaktionstipset är tillbaka med årets första inslag där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan Romare och Johan Taliercio delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

 

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC on FOX 28: Emmett vs. Stephens – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Josh Emmett vs. Jeremy Stephens

Ashah Tafari

Josh Emmetts senaste skrällvinst gjorde att han plötsligt slängdes in i fjäderviktens topp 5-ranking – efter att innan dess ha varit orankad. Det var en brutalt imponerande knockout som han fick till mot Ricardo Lamas, men jag är ändå inte helt övertygad om att han förtjänar sin höga position i rankingen.

Jeremy Stephens är något lägre rankad men har en betydligt längre karriär bakom sig med erfarenhet från flera toppmatcher. Det förvånar mig inte att veteranen är oddsfavoriten här.

Både Emmett och Stephens har förmågan att knocka sina motståndare med en enda fullträff. Jag tycker dock att Stephens har fler fördelar ståendes än bara hans slagkraft, som kommer med hans rutin och erfarenhet.

Ingen skulle bli förvånad om denna match avslutas via en tidig knockout, men jag misstänker att Stephens kommer spara sig och fightas mer taktiskt – för att sedan slå till senare i matchen.

Vinnare: Jeremy Stephens via T/KO (odds: 2.35).

Matias Andres

Emmett har (något oförtjänt) tagit sig till toppen av fjäderviktsklassen och möter nu Jeremy Stephens i en match som säkerligen kommer resultera i en TKO/KO. Emmett har sett mycket vass ut i alla sina matcher (förutom mot mot Tuck men come on, hans finger försvann nästan). Jag har definitivt Stephens som vinnare i denna match men kan inte låta bli att oroa mig över att hans tendenser att svinga för glatta livet. Stephens har dock raffinerat sitt game och har en mer taktisk approach till matcher, något som syntes mot både Choi och Melendez. Emmett kommer vara som farligast i början men jag förväntar mig att Stephens håller huvudet kallt och säkrar vinsten.

Vinnare: Jeremy Stephens via domslut (odds: 3.53).

Stefan Romare

Emmett tog sig an toppmotståndaren Ricardo Lamas och överraskade alla med sin knockoutvinst. Lamas är som Stephens tidigare var, slarvig och vild. Stephens är numera mer teknisk och tar inga onödiga risker. Det är svårt att veta hur bra Emmett är men jag tror många frågor kommer få svar i denna match. Stephens är förmodligen ett nummer för stort för Emmett, men Emmett är ändå ett namn att räkna med i framtiden.

Vinnare: Jeremy Stephens via T/KO (odds: 2.35).

Johan Taliercio

Stephens vann en välförtjänt seger i sin senaste match då han knockade The Korean Superboy brutalt i första ronden. Stephens har länge känts som lite av en gatekeeper i fjäderviktsdivisionen men känns nu hetare än någonsin. Detsamma gäller Emmett, som gjorde en raketklättring uppför rankingen efter skrällvinsten mot Ricardo Lamas i sin senaste match.

Emmett kommer antagligen att kunna kontrollera Stephens med sin brottning, och de båda presenterar ungefär samma hot ståendes, där den enda skillnaden är att Stephens bara har stått för två avslut på sina tio senaste matcher. Jag tror att Emmett tar hem matchen eftersom han känns aningen mer komplett som fighter än Stephens.

Vinnare: Josh Emmett via T/KO (odds: 3.71).

Jessica Andrade vs. Tecia Torres

Ashah Tafari

Denna match kommer med stor sannolikhet ta fram stråviktens nästa titelutmanare och för mig finns det inga tvivel när det kommer till att välja vinnare. Jag ser Jessica Andrade som klar favorit här.

Tecia Torres är en vass fighter – men Andrade är helt enkelt för stark och mer kapabel att avsluta sina matcher. Och även om Torres kan inleda starkt så lär Andrade – som hon visade senast – kunna lägga i nästa växel när det behövs.

Jag ser Andrade skaka Torres ståendes, ta ner matchen till mattan och och dominera därifrån. Det blir troligtvis rätt brutalt men jag tror ändå att matchen går tiden ut.

Vinnare: Jessica Andrade via domslut (odds: 1.93).

Matias Andres

Det här är en intressant match mellan två av mina favoriter i stråviktsklassen. Andrade är en riktig tank till fighter och kan vandra genom eld medan Torres är en teknisk atlet med bakgrund i taekwondo och karate. Andrade visade i titelmatchen mot Joanna att hon kan ta fortsätta framåt trots mycket bestraffning och jag har svårt att se hur Torres kommer att kunna hålla sig undan från Andrade i tre ronder då hennes fotarbete inte är lika bra som Joannas.

Vinnare: Jessica Andrade via T/KO (odds: 3.72).

Stefan Romare

Två stråviktare med oändlig gas tank och högt tempo. Torres är lite mer polerad stående medan Andrade har bättre brottning och förmodligen är starkare. Torres verkar ha hittat sin “stride” på senaste tiden och fick nyligen sitt första avslut i karriären.

Torres akilleshäl har dock alltid varit brottning/BJJ vilket är Andrades styrka. Förmodligen blir det en brottningsmatch där jag känner att Andrade har ett stort övertag.

Vinnare: Jessica Andrade via domslut (odds: 1.93).

Johan Taliercio

Torres enda förlust i karriären hittills kom mot “Thug” Rose Namajunas. Nu ställs hon mot den tidigare titelutmanaren i stråvikt, Jessica Andrade, som kommer att attackera med sin outtröttliga press direkt.

Det här är en match där jag har svårt att välja en vinnare, men valet faller till sist på Tecia Torres. Det gäller bara att hon håller distansen och plockar poäng med sin striking mot Andrade i en match som säkerligen kommer att gå alla tre ronder.

Vinnare: Tecia Torres via domslut (odds: 3.72).

Ovince Saint Preux vs. Ilir Latifi

Ashah Tafari

I den matchen som alla svenskar ser fram emot får vi se topp 5-rankade Ovince Saint Preux göra upp mot “Lyftkranen från Rosengård” – Ilir Latifi.

Toppmötet har varit i görningen ett tag nu och oddsen har svängt upp och ner. Om jag minns rätt var det först en “50-50”-match enligt oddsmakarna, varefter Latifi blev knapp favorit innan det sedan skiftade till “OSP” som varit segertippad den senaste tiden. Detta är helt klart en jämn och som kan sluta på många olika sätt. Bägge två har tidigare levererat plötsliga avslut – ståendes liksom på marken – och det gäller för båda att vara på sin vakt och inte lämna sig öppna.

I slutändan ser jag Latifi som favorit här, mycket baserat på Saint Preuxs senaste match där han hade det svårt med Corey Andersons brottning och mer eller mindre blev kontrollerad i två ronder. “OSP” lyckades vända matchen mot Anderson med en plötslig knock i rond tre – men jag tror inte att Latifi kommer göra samma misstag.

Latifi är en otroligt bra brottare med ofattbar styrka. Med konstant press, burkontroll och ständiga nedtagningsförsök tror jag att “Lyftkranen från Rosengård” kan säkra poängvinsten efter tre ronder.

Vinnare: Ilir Latifi via domslut (odds: 2.92).

Matias Andres

Ilir Latifi har en rejäl chans att slå sig in i divisionens topp då han tar sig an “OSP”. Det är inte första gången som Latifi möter en lång motståndare där han är i rejält underläge när det kommer till räckvidd. Latifis senaste skalp Tyson Pedro var exempelvis lika lång men svensken kommer inte att kunna utnyttja sin brottning på samma sätt mot OSP då han kommer att riskera att hamna i Saint-Preux submission game. Tyvärr tror jag att OSP kommer att neutralisera Latifis styrkor genom att välta Lyftkranen och arbeta från mattan.

Vinnare: Ovince Saint Preux via submission (odds: 5.53).

Stefan Romare

Ilir Latifi tar sig an ett av de tuffaste testen i karriären. OSP är bra på mycket även om han ser väldigt yvig och ovan ut stående. Precis som de flesta i lätta tungviktsdivisionen har OSP ett räckviddsövertag och med sin fotbollsbakgrund är han förmodligen ganska jämn med Latifi rent atletiskt.

Självklart vill mitt svenska hjärta att Latifi ska vinna, men kombinationen av räckvidd, nedtagningsförsvar och submission-färdigheter, tror jag det kan bli en lång och jobbig natt för Latifi.

Vinnare: Ovince Saint Preux via domslut (odds: 3.76).

Johan Taliercio

Latifi ställs i mitt tycke framför sin karriärs största utmaning hittills (möjligen med undantag av Bader) men efter att ha sett om hans senaste match mot supertalangen Tyson Pedro ser jag goda möjligheter till att han tar hem segern i den här matchen. OSP har visat sig vara riktigt farlig i sina senaste matcher och kommer till matchen med tre raka avslut.

Saint Preux presenterar alltid flera hot både på marken och ståendes, men Latifis brottning är riktigt bra och så länge han håller det “smutsigt” och kommer nära OSP så tror jag att han tar hem det.

Vinnare: Ilir Latifi via domslut (odds: 2.92).


RELATERAT: Superoddset på Ilir Latifi – vinn 15 gånger pengarna hos Ohmbet!


Mike Perry vs. Max Griffin

Ashah Tafari

“Platinum” Mike Perry är tillbaka och får nu en betydligt enklare match än sist. Max Griffin är en tuff fighter men baserat på hans tidigare matcher har jag ingen anledning att tro att han kan rå på någon av Perrys nivå.

Perry har en väldigt aggressiv stil med brutal power, som kommer bli svår för Griffin att hantera. Jag kan se Griffin visa hjärta och hänga kvar lite i matchen även om han blir skakad – men efter tillräckligt många hårda träffar från Perry kommer han slutligen bli golvad.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 1.57).

Matias Andres

Mike Perry har sakta men säkert blivit en av mina favoriter i UFC. Inte bara för sköna personlighet men också för att den glänser igenom i buren. Det känns som att även UFC har fattat tycke för Perry och att det är en av anledningarna att de matchat honom mot Max Griffin. Missförstå mig rätt, Griffin är långt ifrån slagpåse men han har inte mött någon av Perrys kaliber när det kommer till kraft. Griffins stil passar Perry perfekt och jag spår ännu en rejäl KO-vinst för Perry.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 1.57).

Stefan Romare

Mike Perry har haft det lite tufft den senaste tiden och inte varit så dominant som i sina tidigare matcher. Perry har otrolig kraft i sina slag men är något enformig i hur han attackerar. Griffin är rörlig och duktig på det mesta, men Perry på hemmaplan blir svårslagen.

Vinnare: Mike Perry via domslut (odds: 3.10).

Johan Taliercio

Mike Perry är otroligt revanschsugen och har redan avslöjat att han tänker bjuda på fyrverkerier på lördag då han tar sig an Max Griffin. Båda welterviktare kommer från domslutsförluster, men Perry har under sin UFC-karriär hittills ställts mot bättre motstånd än Griffin.

Jag tror att Perry är tillbaka och mer taggad än någonsin – och det lär sluta med en knockoutseger för “Platinum”. Allt annat vore ett misslyckande.

Vinnare: Mike Perry via T/KO (odds: 1.57).


RELATERAT: UFC Orlando: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 25 000 kronor i vinstpotten!


Matias håller ledningen

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan och Johan delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

1. Matias Andres: 16 rätt, 14 fel

2. Stefan Romare: 15 rätt, 15 fel

3. Ashah Tafari: 14 rätt, 16 fel

4. Johan Taliercio: 13 rätt, 17 fel

2017 gick Matias segrande med 54 rätt och 31 fel sedan den uppdaterade versionen av Redaktionstipset drog igång den femte augusti.

Hur ser dina tips ut inför UFC Orlando?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC on FOX 28

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...