Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Reeboklöner efter UFC Stockholm – Alexander Gustafsson får 87 000 kronor

Alexander Gustafsson får nöja sig med 10 000 dollar från Reebok efter den storslagna segern i Globen.

UFC:s sponsoravtal med sportjätten Reebok har kritiserats hårt sedan det trädde i kraft, då många fighters gick miste om stora summor när de inte längre tillåts ha egna sponsorer under i samband med sina matcher.

Det kontroversiella avtalet blev en het snackis inför helgens UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira, då Alexander Gustafsson endast skulle tjäna 10 000 dollar (ca. 87 000 kronor) – trots att han gick huvudmatch och är rankad etta i sin viktklass.

Nivån på Reeboklönerna tar nämligen inte hänsyn till hur stort namn, eller hur högt rankad, respektive atlet är – utan baseras istället helt och hållit på antalet gångna matcher i UFC eller andra Zuffa-ägda organisationer. Något som gör att Gustafsson i det här fallet tjänade lika mycket som – eller mindre än – vissa fighters på underkortet.

Kolla in hela listan över Reebok-lönerna från UFC Fight Night 109 nedan!

15 000 dollar (ca. 130 500 kronor):

10 000 dollar (ca. 87 000 kronor):

5 000 dollar (ca. 43 500 kronor):

2 500 dollar (ca. 21 500 kronor):

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...