Renato Moicano utmanar veteranen – efter succédebuten

✔ Avslutade motståndaren på under en minut

Brassen Renato Moicano har länge varit en av fjäderviktens absolut bästa fighters. Moicano stod med ett matchfacit på 13-1-1 när han ställdes mot före detta mästaren Jose Aldo, en match som han förlorade. Ytterligare en förlust mot Chan Sung Jung på bara några sekunder följde.

Detta gjorde att 30-åringen bestämde sig att byta viktklass, och i helgen gjorde han sin lättviktsdebut mot danske bosniern Damir Hadzovic. under UFC Brasilia. Moicano behövde inte många sekunder på sig för att tvinga dansken att klappa.

Efter matchen var över stod Moicano kvar över Hadzovic, märkbart frustrerad. När man till slut kunde urskilja vad de två pratade om sade Moicano att han var irriterad för att han ville slåss mer. Hadzovic svarade snabbt att “då borde du inte strypt ut mig”.

LÄS MER: Andra raka segern för Bea Malecki – vann på UFC Brasilia

I en intervju efter matchen pratade Moicano om vem han vill möta härnäst i lättvikt – vilket är ingen mindre än sjunderankade Paul Felder.

Felder åkte nyligen till Nya Zeeland och gick igenom ett riktigt krig mot hemmasonen Dan Hooker.

Efter den tuffa förlusten hintade Felder om att karriären kunde vara slut. Men efter lite betänketid menade “The Irish Dragon” att beslutet kan ha varit förhastat.

Med tanke på det utdragna kriget för Felder, finns det en stor risk att det kommer att dröja innan vi får se amerikanen i buren igen. Moicano meddelar dock att han även är öppen för matchningar i fjädervikt i framtiden.

Vill du se Renato Moicano mot Paul Felder?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara