Reza "Mad dog" Madadi. Foto: MMAnytt

Reza “Mad dog” Madadi håller inspirationsföreläsning för unga i Husby

✅ UFC-veteranen ska inspirera unga ✅ Ska berätta om tiden i UFC - och fängelset

Den tidigare UFC-fightern Reza “Mad dog” Madadi kommer att hålla en inspirationsföreläsning på Fryshuset i Husby den 22 maj.

Relaterat: Conor McGregor skulle ha mött Reza “Mad Dog” Madadi

Tanken är att han ska dela med sig av sina erfarenheter från oktagonen – men även tiden i fängelset, som han spenderade efter den ökända väskkuppen 2013. Detta för att berätta om farorna med att leva ett kriminellt liv.

“Här är majoriteten inte etniska svenskar. De kanske kan relatera enklare till Reza,” säger Daniel Gacas, ungdomskonsulent på Jobbtorg Unga Kista till Stockholmdirekt.

Jobbtorg Unga Kista är de som håller i föreläsningen, som man hoppas ska fånga upp unga utan sysselsättning. Man har även tidigare hållit i föreläsningar med bland andra AIK-profilen Martin Mutumba.

“Då dök det upp 350 stycken. Vi fick kontakt med 60-65 ungdomar utan sysselsättning i åldern 20-29 år,” säger Daniel Gacas till Stockholmdirekt.
Reza Madadi gick sin sista match på UFC Stockholm i Globen förra året innan han lade handskarna på hyllan. Då blev det förlust mot Joaquin Silva via split decision.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Reza MadadiSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara