Reza "Mad Dog" Madadi. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Reza Madadi går huvudmatch på ACB 92 i Malmö – här är hans motståndare

✅ Reza Madadi får en riktigt tuff match på ACB:s Sverigegala ✅ Mästaren flyttar upp en viktklass - möter "Mad Dog" i huvudeventet

Alldeles nyss gick ryska Absolute Championship Berkut ut och avslöjade huvudattraktionen för ACB 92, som markerar topporganisationens Sverigedebut.

Galan, som äger rum i Malmö Arena den 25 augusti, kommer att toppas av en riktigt spännande lättviktsdrabbning där den tidigare fjäderviktsmästaren, ryske Yusuf Raisov, kliver upp en viktklass för att göra upp mot den svenske UFC-veteranen Reza “Mad Dog” Madadi.

Första matchen efter UFC

Madadi (14-6 MMA, 0-0 ACB) går nu sin första match sedan UFC-karriären avslutades. 40-åringen hann med totalt sju matcher i oktogonen och besegrade bland andra Michael Johnson och Yan Cabral. Nu står han dock med två raka förluster i ryggen och är därmed ute efter att återvända till segerspåret.

Sist vi såg Madadi i buren var i maj förra året då han förlorade ett kontroversiellt delat domslut mot Joaquim Silva efter tre spännande ronder på UFC Fight Night 109 i Globen i Stockholm.

Reza “Mad Dog” Madadi. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

En av de hetaste talangerna i ACB

Raisov (13-1 MMA, 10-1 ACB) är ett av ACB:s mest lovande stjärnskott. 23-åringen har endast förlorat en av sina 14 professionella matcher, när han i december 2016 utmanade den dåvarande fjäderviktsmästaren Marat Balaev och förlorade ett enhälligt domslut efter att ha kämpat stenhårt i fem ronder.

Raisov kom därefter tillbaka starkare och byggde upp en segersvit på två raka matcher – inklusive en vinst över WSOF-veteranen Luis Palomino – varpå han fick chansen att göra upp mot Alexander Peduson i en titelmatch om interimbältet. Raisov vann den tillfälliga titeln via submission med en rear-naked choke och bokades därefter för ett returmöte mot den regerande mästaren Balaev på ACB 86 i maj tidigare i år. I returmatchen fick Raisov sin efterlängtade revansch med ännu en rear-naked choke – men då hans byte av viktklass tycks vara permanent lämnar han nu ifrån sig det nyvunna ACB-bältet.

ACB FEATHERWEIGHT CHAMPION #andNew

A post shared by Yusuf “BORZ” Raisov (@raisov_yusuf) on

ACB 92: Uppdaterat matchkort

Matchkortet för ACB 92 ser just nu ut som följande:

 • Lättvikt: Yusuf Raisov vs. Reza Madadi
 • Bantamvikt: Martin Akhtar vs. TBA
 • Fjädervikt: Jonathan Svensson vs. TBA
 • Fjädervikt: Frantz Slioa vs. TBA
 • Bantamvikt: Sirwan Kakai vs. TBA

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ACBReza MadadiSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...