Rizin Fighting Federation offentliggör flera rekryteringar – Kron Gracie en av dem

Den nya japanska organisationen har lite mer än en månad kvar till deras första gala. Hittills har det enbart varit ett fåtal fighters offentliggjorda för deras två första galor i slutet av december men nu börjar det offentliggöras flera rekryteringar.

Rizin Fighting Federation är den japanska galan som är tänkt att fylla tomrummet efter det legendariska Pride Fighting Championship. Pride FC las ner för snart tio år sedan och alla efterträdare som försökt ta över dess roll i Japan har misslyckats. Rizin FF är Pride FCs forne VD, Nobuyuki Sakakibaras försök att skapa en ny stark organisation i Japan.

Det ryktades redan sen början av året att Sakakibara skulle starta en ny organisation men det var inte förrän i September när Fedor Emelianenko meddelade att han skrivit kontrakt med organisationen det blev klart att det var mer än rykten. Efter Emelianenko offentliggjorts har det varit tyst från organisationen. Med bara lite mer än en månad kvar är det enbart ett fåtal fighters som blivit offentliggjorda för deras två första galor.

Genom deras hemsida har de nu offentliggjort ett antal matcher och fighters som kommer att gå match.

På deras första gala, Rizin Fighting Federation 1 kommer huvudmatchen vara mellan Kazushi Sakuraba och Shinya Aoki. Utöver det kommer forne Pride- och UFC-veteranen Tsuyoshi Kohsaka göra sin comeback. Det ryktades att Kohsaka skulle möta Emelianenko en tredje gång men det har tillbakavisats av organisationen. Kohsaka var den första fightern som besegrade Emelianenko i en ”kontroversiell” match men Emelianenko fick sin hämnd några år senare och besegrade Kohsaka på knockout i första ronden.

På den första galan kommer det även ske en turnering där offentliggjorda fighters är Muhammed ”King Mo” Lawal och brasilianaren Bruno Henrique Cappelozza. Turneringsfinalen kommer att ske två dagar senare på den andra galan.

Andra galan börjar ta form
Den andra galan som kommer att äga rum två dagar efter den första består främst av inhemska japanska fighters. Det finns enbart ett fåtal som är kända utanför Japan. Emelianenko, Kron Gracie och Gabi Garcia är några av dem. Även den nederländska kickboxaren Andy Souwer kommer att göra sin MMA-debut.

Matchkortet för den andra galan ser ut enligt följande:

 • Tungvikt: Fedor Emelianenko vs. Okänd
 • Turneringsfinalen
 • Fjädervikt: Hiroyuki Takaya vs. Daiki Hata
 • Flugvikt: Yuki Motoya vs. Nam Jin Jo
 • Lättvikt: Andy Souwer vs. Yuichiro Nagashima
 • Fjädervikt: Kron Gracie vs. Erson Yamamoto
 • Kvinnlig Stråvikt: Rena Kubota vs. Jleana Valentino
 • Kvinnlig Lättungvikt: Gabi Garcia vs. Seini Draughn
 • Supertungvikt: Kaido Hoovelson vs Okänd
Kategorier
z-Senaste Nytt
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Henrik Söderström
  10 november 2015 at 12:59

  Kron verkar ha talang, men det är väldigt stora skor han ska fylla som tronföljare till Rickson Grace. Allt annat än spektakulära avslut på löpande band lär ses som ett misslyckande, hoppas att det går vägen!

 • Profilbild på Starfighter
  Kenny Starfighter
  10 november 2015 at 06:46

  Andy Souwer alltså, de va som fasiken

  • Eric
   10 november 2015 at 02:15

   Blir intressant att se hur han sköter sig.

   • Profilbild på Starfighter
    Kenny Starfighter
    10 november 2015 at 02:46

    Hoppas på en Pat Barry Debut, 2 sparkar eller vad det var :-D

  Svara