Bekräftat: RIZIN-mästaren skriver på för UFC

✔ Knockoutartist med 14 (!) avslut på 15 vinster ✔ Divisionen i bantamvikt börjar likna ett riktigt getingbo

Även om coronakrisen fortsätter att sätta käppar i hjulen för kommande event, så stoppar det inte UFC från att knyta till sig unga talanger till organisationen. Nu är det nämligen klart att RIZIN-mästaren i bantamvikt, Manel Kape, skriver på ett UFC-kontrakt motsvarande fyra matcher.

Det här är ett minst sagt intressant tillskott till UFC:s bantamviktsdivision, som nu börjar likna ett riktigt getingbo.

Den angolanske ex-mästaren har ett professionellt record på 15-4 inom MMA, och är en spännande fighter av flera anledningar. Framförallt har Kape lyckats hitta avslutet i 14 (!) av sina 15 vinster, där de flesta kommit via knockout.

Just knockoutartister växer inte på träd i de lättare viktdivisionerna. Manel Kape har dessutom ett förflutet i flugvikt – vilket öppnar upp möjligheter för flera intressanta matchningar.

Manel Kape äntrar med tre raka vinster

“Prodigio” lämnar nu alltså den japanska organisationen RIZIN, med tre raka knockout-vinster i bagaget. Hans senaste match var mot Kai Asakura i december 2019. Där lyckades han plocka hem bantamviktsbältet redan i andra ronden.

Den 26-årige Kape, som utgår ifrån AKA Thailand, blir nu den blott andre fightern att representera Angola i världens största MMA-organisation. Landsmannen Joao Roque var nämligen förste angolan i UFC, då han förlorade mot amerikanen Jens Pulver på UFC 26 år 2000.

Den unge talangen har goda möjligheter att göra avtryck i UFC. Kape vet vad som krävs för att mäta sig med fighters ifrån organisationen.

Han har nämligen redan besegrat två UFC-veteraner – närmare bestämt Ian McCall och Takeya Mizugaki.

Vi lär få anledning att återkomma till det nya stjärnskottet när röken från coronakrisen skingrat sig. Kape har i dagsläget ingen match inplanerad, men så fort UFC-maskineriet tuggar igång igen så lär vi få se en högintressant debut i oktagonen.

Se i Youtube-videon nedan när Manel Kape knockar Kai Asakura (6:20 in i klippet) på RIZIN 20 och blir mästare.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Svara