Uppgifter: Robert Whittaker möter Israel Adesanya framför 30 000 fans!

✅ Titelfighten väntas bli av på UFC 243 i Australien

Robert Whittaker vs. Israel Adesanya ser ut att bli av i Australien. Och inte på vilken gala som helst. Nederländska MMA DNA rapporterar nämligen att Whittaker vs. Adesanya planeras bli av på UFC 243, som enligt uppgifterna väntas hållas i Bankwest Stadium i Sydney den sjätte oktober (australisk tid). Arenan tar emot över 30 000 i publiken.

Ingenting är officiellt bekräftat i nuläget. Men ryktet om UFC 243 går i linje med vad UFC:s vd Dana White sa på presskonferensen efter UFC 234. Där uppgav UFC-bossen att han ändrat sig och ville ha Whittakers titelförsvar mot Adesanya i Australien, efter att mellanviktsmästaren först väntades gå sin nästa match på en gala i USA.

Både Whittaker och Adesanya är stora namn i Australien. “The Reaper” är född i grannlandet Nya Zeeland men bor och tränar i Australien, medan “The Last Stylebender” är född i Nigeria men bor och tränar i Nya Zeeland.

www.stefanromaremma.com

Robert “The Reaper” Whittaker. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Israel Adesanya tillfällig mästare – efter Robert Whittakers skada

Whittaker (20-4 MMA, 11-2 UFC) har tekniskt sett aldrig försvarat mellanviktsbältet. Han vann först interimbältet efter fem ronders krig mot Yoel Romero sommaren 2017, medan Michael Bisping var den regerande mästaren. Men därefter skadade sig Whittaker, varpå Bisping istället mötte superstjärnan Georges St-Pierre och förlorade via submission.

Efter titelvinsten valde St-Pierre att lämna ifrån sig bältet på grund av sjukdom, innan han gick i pension över ett år senare. Detta gjorde att Whittaker uppgraderades till regerande titelhållare och efter mycket om och men väntade ett returmöte med Romero som hans första titelförsvar. Romero missade dock vikten inför matchen förra sommaren, vilket gjorde att det inte blev någon titelfight på pappret. Whittaker accepterade dock returmatchen ändå och vann återigen via domslut efter ytterligare fem ronders krig, i vad som var en av de allra bästa matcherna 2018.

Whittaker var senast bokad att försvara titeln mot Kelvin Gastelum framför den australiska publiken i Melbourne. Men bara timmar innan galan skulle dra igång tvingades mästaren dra sig ur och opereras akut för en livshotande skada.


LÄS MER: Chockbeskedet om Whittaker: Hade kunnat dö


Adesanya (17-0 MMA, 6-0 UFC) har gjort ett namn för sig som en av sportens mest lovande framtidsnamn på väldigt kort tid, efter att ha gjort sin UFC-debut i februari 2018. Medan Whittaker varit borta har den obesegrade stjärnan radat upp imponerande vinster över topprankade namn i form av Brad TavaresDerek Brunson och Anderson Silva – innan han senast vann interimbältet med en fascinerande domslutsvinst efter ett galet krig mot ovannämnda Gastelum.

UFC 236

Israel “The Last Stylebender” Adesanya. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Vem har du som vinnare om matchen blir av på UFC 243 – Robert Whittaker eller Israel Adesanya? Kommentera!

Kategorier
Israel AdesanyaRobert WhittakerSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara