Robert Whittaker vs. Israel Adesanya officiell: “Han har snackat skit”

✅ Officiellt: Då blir stormatchen av ✅ VIDEO: Här står de öga mot öga! ✅ Dana Whites ärliga svar: "Vet inte"

Den stora titelfighten mellan mellanviktsmästaren Robert Whittaker och den obesegrade interimmästaren Israel Adesanya har fått ett datum. De kommer att mötas på UFC 243, som går av stapeln den femte oktober.

Var matchen äger rum är dock fortfarande oklart.

– Jag vet inte. Vi har ingen plats bestämd än, vi tittar på olika valmöjligheter just nu. Det skulle kunna bli i Australien. Om jag hade något att säga till dig så vore det klart och du skulle ha vetat det. Du kan grilla mig hela dagen, jag kommer inte säga någonting. Jag har inget än, annars skulle jag berätta det, sa UFC-bossen Dana White när han tillfrågades om platsen för UFC 243, under gårdagskvällens stora presskonferens.

Största matchen i Australiens MMA-historia

Både Whittaker och Adesanya är väldigt stora namn i Australien. Whittaker är född i grannlandet Nya Zeeland, men bor och tränar i Australien sedan länge. Adesanya är i sin tur född i Nigeria, men bor och tränar i Nya Zeeland sedan ett bra tag tillbaka.

Det har ryktats om att stormatchen planeras för en enorm fotbollsarena i Australien, men White har även medgett att den kan komma att bli av i Las Vegas istället. Då UFC precis har börjat expandera sin pay-per-view-modell är det mycket möjligt att de hoppas få med den australiska publiken på det tåget istället – även om det för bara ett par veckor sedan lät på White som att galan var helt klar för Australien.

Whittaker (20-4 MMA, 11-2 UFC) kommer in med hela nio raka vinster. Efter att ha avslutat Ronaldo “Jacare” Souza via teknisk knockout med en huvudspark och slag, har “The Reaper” senast gått tio ronder i rad mot tuffingen Yoel Romero och vunnit två spännande titelmatcher via domslut. Den senaste var särskilt händelserik och otroligt jämn – det blev ett “Fight of the Year”-nominerat krig som Whittaker vann via ett omdiskuterat delat domslut.

Adesanya (17-0 MMA, 6-0 UFC) har å andra sidan inte förlorat en enda match i sin professionella karriär. På mindre än ett och ett halvt år har han utmärkt sig som en av UFC:s hetaste stjärnor, och med en domslutsvinst över legendaren Anderson Silva gjorde han sig nyligen förtjänt av en chans på det tillfälliga bältet – medan Whittaker var borta på grund av en skada. Interimtitelfighten, som gick mot Kelvin Gastelum, kom att bli ett riktigt spännande krig där “The Last Stylebender” tog hem segern via enhälligt domslut efter fem hårda ronder.

Piken: “Jag sjukanmäler mig aldrig”

Whittaker är känd för att vara rätt artig mot alla sina motståndare. Han är knappast någon som brukar dras med i något “trash talk,” med andra ord. Adesanya anser dock att mästaren har snackat skit om honom och lät minst sagt självsäker i sina uttalanden på presskonferensen.

– Han håller jämt på och snackar skit om mig, hela tiden medan jag bara chillat och brytt mig om mitt eget. Så jag kan knappt vänta, sa Israel Adesanya bland annat och kritiserade även Whittaker för sin inaktivitet:

– Jag sjukanmäler mig aldrig. I New York kunde jag ha dragit mig ur, inför min senaste match blev mitt knä “fucked up” – jag kunde ha dragit mig ur, men jag hoppade aldrig av, fortsatte han.

Kolla in stjärnornas första staredown i videon nedan!

Vem har du som vinnare – Robert Whittaker eller Israel Adesanya? Kommentera!

Kategorier
Senaste NyttUFC 243

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara