Robert Whittaker ryktas försvara interimbältet på UFC 221

Efter många om och men ser det nu ut som att Robert Whittaker trots allt kommer försvara det tillfälliga mellanviktsbältet mot Luke Rockhold i Perth.

Inför Georges St-Pierres comeback mot den dåvarande mellanviktsmästaren Michael Bisping skrev UFC-legenden på ett kontrakt som – vid vinst – gjorde honom skyldig att försvara bältet mot interimmästaren Robert Whittaker.

Men trots att St-Pierre gick segrande ur titelmatchen på UFC 217 verkar Whittaker ändå få en annan motståndare. Nu har nämligen en tillfällig titelmatch mellan Whittaker och den forne mästaren Luke Rockhold börjat diskuteras för UFC 221, som äger rum i Perth i Whittakers hemland Australien den elfte februari.

Rockholds management bekräftade nyligen de pågående diskussionerna när han tillfrågades av MMAnytts Damon Martin. MMA-journalisten Ariel Helwani var först att rapportera om uppgifterna.

Whittaker (19-4 MMA, 10-2 UFC) har vunnit åtta raka matcher och besegrade senast topprankade Yoel Romero för att lägga beslag på interimbältet. Nummer 3-rankade Rockhold (16-3 MMA, 6-2 UFC) har å sin sida vunnit sex av sina sju senaste matcher och fick senast den tidigare WSOF-mästaren David Branch att klappa ut till slag.

RELATERAT: Rockhold: ”GSP” borde lämna ifrån sig bältet och gå vidare

Luke Rockhold. Foto: Don Wright-USA TODAY Sports

Framtiden oklar för Georges St-Pierre

Efter att St-Pierre vann bältet sa UFC:s vd Dana White gång på gång att han skulle möta Whittaker härnäst. Trots detta kommer ryktena om en potentiell match mellan Whittaker och Rockhold knappast som någon chock.

RELATERAT: UFC försöker sätta ihop St-Pierre vs. Whittaker inför UFC 221

Nyligen avslöjade nämligen St-Pierre att han har drabbats av den kroniska tarmsjukdomen ulcerös kolit och att hans fokus nu ligger på sin hälsa i första hand. Detta efter att den kanadensiske stjärnan redan dessförinnan uttryckte en osäkerhet kring om han överhuvudtaget planerar att återvända till buren.

RELATERAT: Georges St-Pierre avslöjar – har drabbats av kronisk tarmsjukdom

Georges “Rush” St-Pierre. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Det bör betonas att St-Pierre fortfarande är den regerande mellanviktsmästaren och att Whittaker vs. Rockhold ännu inte är officiellt bekräftad i skrivande stund.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste NyttUFC 221

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...