Robert "The Reaper" Whittaker med mellanviktsbältet. Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports

Robert Whittaker ryktas försvara interimbältet på UFC 221

Efter många om och men ser det nu ut som att Robert Whittaker trots allt kommer försvara det tillfälliga mellanviktsbältet mot Luke Rockhold i Perth.

Inför Georges St-Pierres comeback mot den dåvarande mellanviktsmästaren Michael Bisping skrev UFC-legenden på ett kontrakt som – vid vinst – gjorde honom skyldig att försvara bältet mot interimmästaren Robert Whittaker.

Men trots att St-Pierre gick segrande ur titelmatchen på UFC 217 verkar Whittaker ändå få en annan motståndare. Nu har nämligen en tillfällig titelmatch mellan Whittaker och den forne mästaren Luke Rockhold börjat diskuteras för UFC 221, som äger rum i Perth i Whittakers hemland Australien den elfte februari.

Rockholds management bekräftade nyligen de pågående diskussionerna när han tillfrågades av MMAnytts Damon Martin. MMA-journalisten Ariel Helwani var först att rapportera om uppgifterna.

Whittaker (19-4 MMA, 10-2 UFC) har vunnit åtta raka matcher och besegrade senast topprankade Yoel Romero för att lägga beslag på interimbältet. Nummer 3-rankade Rockhold (16-3 MMA, 6-2 UFC) har å sin sida vunnit sex av sina sju senaste matcher och fick senast den tidigare WSOF-mästaren David Branch att klappa ut till slag.

RELATERAT: Rockhold: ”GSP” borde lämna ifrån sig bältet och gå vidare

Luke Rockhold. Foto: Don Wright-USA TODAY Sports

Framtiden oklar för Georges St-Pierre

Efter att St-Pierre vann bältet sa UFC:s vd Dana White gång på gång att han skulle möta Whittaker härnäst. Trots detta kommer ryktena om en potentiell match mellan Whittaker och Rockhold knappast som någon chock.

RELATERAT: UFC försöker sätta ihop St-Pierre vs. Whittaker inför UFC 221

Nyligen avslöjade nämligen St-Pierre att han har drabbats av den kroniska tarmsjukdomen ulcerös kolit och att hans fokus nu ligger på sin hälsa i första hand. Detta efter att den kanadensiske stjärnan redan dessförinnan uttryckte en osäkerhet kring om han överhuvudtaget planerar att återvända till buren.

RELATERAT: Georges St-Pierre avslöjar – har drabbats av kronisk tarmsjukdom

Georges ”Rush” St-Pierre. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Det bör betonas att St-Pierre fortfarande är den regerande mellanviktsmästaren och att Whittaker vs. Rockhold ännu inte är officiellt bekräftad i skrivande stund.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Rykten & Skvaller om MMAUFC 221z-Senaste Nytt