Toppmellanviktaren Yoel Romero (vänster) och mellanviktsmästaren Robert Whittaker. Foto via MMA H.E.A.T.

Robert Whittaker utmanar Yoel Romero – Har ett datum för titelmatchen

✅Denna gången kommer det riktiga bältet att stå på spel ✅ Vill mötas under UFC 225

Den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittaker blev tvungen att dra sig ur titelmatchen mot Luke Rockhold som egentligen skulle ha tagit vid under UFC 221 i hans hemland Australien. Rockhold kom istället att möta #1-rankade Yoel Romero och matchen slutade med en galen KO-vinst signerad Romero (och kyss). Nu vill Whittaker möta Romero på nytt och föreslår att de möts under UFC 225 som går av stapeln den 9 juni.


Dana White avslöjar Robert Whittakers mycket allvarliga hälsoproblem


Drabbad av allvarlig sjukdom

Mellanviktsmästaren Whittaker drabbades av en allvarlig sjukdom inför den avbokade titelmatchen mot Rockhold men nu ser det ut som att australiensaren ser ljuset i tunneln då han för några timmar sedan utmanade Romero på en returmatch. Denna gång gång kommer dock det riktiga mellanviktsbälte att stå på spel.

Få matcher inbokade inför UFC 225

Whittaker har just nu åtta raka vinster och hans senaste framträdande i buren var just mot Romero.

De två mellanviktarna möttes under UFC 213 den 8 juli och då stred dem om interimbältet som senare kom att ändras till det riktiga mellanviktsbältet efter att Georges St-Pierre lämnat ifrån sig det.

Romero har i sin tur tävlat för UFC sedan 2013 och av sina tio matcher har kubanen endast förlorat mot mästaren.

UFC 225 körs den 9 juni i Chicago och har endast en match inbokad per dags dato, en stråviktsmatch mellan Claudia Gadelha och den före detta mästarinnan Carla Esparza.

 

Vem tror du vinner denna gång?

 

Kategorier
Robert WhittakerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]