Robert Whittaker - Foto: Esther Lin/MMA Fighting

Robert Whittaker vill möta Georges St-Pierre i Montreal

Interim-mästaren i mellanvikt Robert Whittaker vill möta Georges St-Pierre i kanadensarens hemstad.

För lite ungefär två veckor sedan kom före detta welterviktskungen Georges ”Rush” St-Pierre tillbaka till buren, denna gång i mellanvikt.

Han tog sig an den regerande mästaren Michael Bisping i huvudmatchen på UFC 217 i Madison Square Garden, New York. St-Pierre skakade Bisping i tredje ronden och lyckades till slut avsluta engelsmannen via rear naked choke.

Efter matchen var ”GSP” förtegen om sin nästa match, men sade att det står i hans kontrakt att han måste försvara bältet mot Robert ”Bobby Knuckles” Whittaker.

Den forne welterviktsmästaren Georges St-Pierre tar sig omedelbart in i topp 3 på pound-for-pound-listan efter helgens framgångsrika comeback på UFC 217, där ”Rush” ströp ut Michael Bisping för att vinna mellanviktsbältet efter nästan fyra års frånvaro. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Skickar utmaning via Instagram

På fredagsmorgonen svensk tid skickade interim-mästaren Whittaker en väldigt trevlig utmaning till St-Pierre, med en video på när den forne welterviktsmästaren visar sina gymnastiska färdigheter. Whittaker har inget emot att möta St-Pierre på hans hemmaplan i Montreal.

De flesta i St-Pierres team vill dock inte se honom fightas i mellanvikt och mästaren själv har sagt att det var näst in till tortyr att hålla sig i bra matchvikt. St-Pierre berättade att träningen inte var problemet, utan det faktum att han var tvungen att tvinga i sig mat för att lägga på sig muskler. Det gjorde att han drabbades av både kramper och kväljningar, framför allt på morgnarna.

Betta på Alexander Gustafsson vs. Jon Jones hos Ohmbet - Bäst odds på Alex hittar du här!
Kategorier
Robert WhittakerSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Omröstning

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson är bokad och klar för UFC 232! Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...