Robert Whittaker - Foto: Esther Lin/MMA Fighting

Robert Whittaker vill möta Georges St-Pierre i Montreal

Interim-mästaren i mellanvikt Robert Whittaker vill möta Georges St-Pierre i kanadensarens hemstad.

För lite ungefär två veckor sedan kom före detta welterviktskungen Georges ”Rush” St-Pierre tillbaka till buren, denna gång i mellanvikt.

Han tog sig an den regerande mästaren Michael Bisping i huvudmatchen på UFC 217 i Madison Square Garden, New York. St-Pierre skakade Bisping i tredje ronden och lyckades till slut avsluta engelsmannen via rear naked choke.

Efter matchen var ”GSP” förtegen om sin nästa match, men sade att det står i hans kontrakt att han måste försvara bältet mot Robert ”Bobby Knuckles” Whittaker.

Den forne welterviktsmästaren Georges St-Pierre tar sig omedelbart in i topp 3 på pound-for-pound-listan efter helgens framgångsrika comeback på UFC 217, där ”Rush” ströp ut Michael Bisping för att vinna mellanviktsbältet efter nästan fyra års frånvaro. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Skickar utmaning via Instagram

På fredagsmorgonen svensk tid skickade interim-mästaren Whittaker en väldigt trevlig utmaning till St-Pierre, med en video på när den forne welterviktsmästaren visar sina gymnastiska färdigheter. Whittaker har inget emot att möta St-Pierre på hans hemmaplan i Montreal.

De flesta i St-Pierres team vill dock inte se honom fightas i mellanvikt och mästaren själv har sagt att det var näst in till tortyr att hålla sig i bra matchvikt. St-Pierre berättade att träningen inte var problemet, utan det faktum att han var tvungen att tvinga i sig mat för att lägga på sig muskler. Det gjorde att han drabbades av både kramper och kväljningar, framför allt på morgnarna.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Robert Whittakerz-Senaste Nytt