Robin Roos om uppbrottet från sitt team – två veckor innan match: “Lite snopet”

✔ "Det var ett abrupt uppbrott" ✔ Självförtroendet på topp inför matchen: "Jag kanske klipper honom i första!"

Den 29:e maj återvänder den svenske knockoutartisten Robin “Pretty Boy” Roos för en match mot britten Martin Hudson på Superior Challenge 22. Roos är tillbaka i vinstkolumnen, har ett nytt team och är redo att leverera underhållande matcher och inleda en ny segersvit.

Redan som A-klassfighter var “Pretty Boy” ett framtidslöfte. Med en gedigen bakgrund inom thaiboxning briljerade han i buren och representerade även Sverige i både Europa- och världsmästerskapen i A-klass-MMA. Han gjorde sedan proffsdebut och avslutade Oskar Sivard samt Jeanpier Basauri i starka prestationer.

Under 2019 hamnade Roos i en tuff svacka med nederlag mot nordiska toppfighters som Henri Lintula och Adam Westlund. Som tur är återvände Roos till segerkolumnen under Superior Challenge 21 då han körde över spanjoren Cristian Corujo och vann via teknisk knockout.

“Pretty Boy” har alltid bjudit på fartfyllda och publikvänliga matcher i både vinst och förlust. Han har även värdesatt prestationer före resultat och fightats för fansen. Han kan dock inte förneka hur välbehövd segern över Corujo var.

– Man vill ju vinna, såklart, det är inget snack om det, berättar Roos för MMAnytt. Det jag menar när jag pratar om det—och jag säger det ofta—är att jag vill prestera så bra som jag vet att jag kan prestera i en match. Det är mer det jag är ute efter, och gör jag det så tror jag att jag vinner alla mina matcher. Det är den filosofin och den tanken jag har.

– Jag tror det är väldigt viktigt att man fokuserar på att vara den bästa man kan var den kvällen, den dagen, och verkligen få ut det. Visst man kan få en vinst men ändå ha gjort en dålig match jämfört med vad man kan. Det är nog det viktigaste för mig.


Robin Roos Cristian Corujo Superior Challenge 21

Foto: Stefan Romare


ENDAST PÅ MMANYTT


“Var ett abrupt uppbrott – två veckor innan match”

Inför matchen var det dock uppenbart att någonting var annorlunda. Roos har under flera år tränat under coach Jörgen Hamberg på Västerås Fight Club (VFC). När Roos gick till buren var han dock inte med sitt vanliga team, detta efter att Roos varit en av VFC:s största stjärnor.

I slutändan säger Roos att han och Hamberg helt enkelt hade olika visioner om träning och karriär och att de sakta vuxit ifrån varandra.

– Jag och Jörgen… vi har väl valt att gå olika vägar. Jag har nu kört på BK Rapid istället, jag har en bra coach där. Det är egentligen en boxningsklubb, men han är som min huvudcoach; Alexander Wennersten, och han agerar med helhetstänk. Vi slipar på boxningen där.

– Sedan är jag väldigt mycket i Stockholm och rör mig på olika klubbar för att jobba på de andra delarna liksom. Det finns många bra klubbar i Västerås också, inte renodlade MMA-klubbar, men du kan träna MMA där.

Att Roos och VFC gått skilda vägar är nu relativt välkänt, men uppbrottet i sig skedde väldigt kort inpå matchen mot Corujo.

– Det var ett abrupt uppbrott mellan mig och [Västerås] Fight Club, två veckor innan matchen. Det var ju lite snopet, nära inpå matchen kan man ju säga, men det har lett till mycket positivt för mig om man säger så.

“Pretty Boy” konstaterar dock att han inte hyser något agg mot varken Hamberg eller VFC och att han är glad över tiden på klubben.Roos om motståndaren: “Han kommer börja dyka ganska snabbt”

Numera trivs Roos med sitt nya team och han verkar onekligen vara på en trygg plats. Det kommer behövas mot Hudson – som har en tendens att inleda matcher med en intensitet som är ytterst sällsynt. Utav Hudsons tolv matcher har endast en gått förbi den första ronden – både i vinst och förlust.

Hudson har redan tävlat i Superior Challenge. Sist han var här dominerade han den lokala favoriten Alejandro Ferreira och vann på teknisk knockout i andra ronden. Britten har en minst sagt aggressiv stil som kan vara svår att hantera. Det är dock en uppgift som Roos glatt välkomnar.

– Han ser ut som någon som skulle kunna göra en rolig match, säger Robin Roos om Martin Hudson. Jag förväntar mig att han verkligen går ut och slåss! Jag tror det kommer vara riktigt roligt att slåss med honom. Jag tror han och jag har helt olika stilar, även om vi båda gillar att gröta och slåss så tror jag att jag har en mer metodisk bryta-ner-taktik medan han verkar vara allt eller inget i första [ronden].

– Jag kanske klipper honom i första, eventuellt bryter ner honom i andra så som jag gjort i mina flesta vinster. Jag har en [förutsägelse] att han kommer börja dyka ganska snabbt [på nertagning] och tror att det är hans [väg ut] när han märker att jag tar över det stående.

Varken Hudson eller Roos har vunnit via domslut som proffs – alla segrar har skett via avslut. Det gäller att inte blinka när Roos och Hudson möts! Kolla hela intervjun här nedan.

Hur tror du det går för Robin Roos mot Martin Hudson?

Foto: Stefan Romare

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...