Robin "Pretty Boy" Roos. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Svenske MMA-talangen klar för ny fight – efter succén på Cirkus!

✅ "Pretty Boy" får obesegrat motstånd ✅ Är nu bokad för två nya matcher i sommar

Robin Roos är klar för sin nästa match. Och sin nästnästa.

Västerås Fight Club har det senaste året blivit allt kändare som en stark klubb med publikvänliga fighters, där frekventa matchningar hör till normen och där action är allt huvudtränaren Jörgen Hamberg vill se.


RELATERAT: “Hela j*vla Sverige gör fel – primadonnor som går en match om året!”


Klubbens atleter fightas betydligt oftare än många av sina konkurrenter och den här gången är det den tidigare landslagsstjärnan Roos som håller i taktpinnen.

Möter obesegrad fighter i England

Under onsdagen blev det officiellt att “Pretty Boy” går sin nästa match på Shogun MMA 2, som äger rum i Spennymoor, England den 13 juli. Där tar han sig an den obesegrade hemmafightern George Hardwick i ett welterviktsmöte.

Robin Roos (2-0 MMA) gick senast i helgen match på den svenska storgalan Superior Challenge 19 i Stockholm, där han besegrade Jeanpier Basauri via TKO efter två hårda ronder. Talangen vann även sin proffsdebut mot Oskar Sivard i januari via knockout, och mellan de två gångna matcherna var han dessutom bokad för en stor superfight mot Adam Westlund – som emellertid blev inställd i sista sekund på grund av en otäck skada.


LÄS MER: Totalsågar rivalklubben: “Har backat ur – anledningen är ruskigt pinsam”


George Hardwick (3-0 MMA) har å sin sida vunnit tre raka matcher som proffs. Han inledde karriären med två vinster under 2017, först en poängseger i debuten mot Craig Edwards – sedan en submissionvinst via giljotin mot Luke Dixon. Hardwicks senaste fight var i juli förra året, då han besegrade Ben Bennett via enhälligt domslut på Almighty Fighting Championship 9.

Går sedan match på Fight Club Rush 5

Efter matchen mot Hardwick står det sedan tidigare klart att Roos kommer fightas på hemmagalan Fight Club Rush 5, som går av stapeln i Västerås den 31 augusti. Vem han där kommer möta är inte klart ännu.

– Ni trodde att vi skulle luta oss tillbaka och slappna av, äta några kanelbullar, dricka lite kaffe och ta en vilopaus. Bli feta och snacka om den senaste vinsten. Tänk om! skriver VFC-tränaren Jörgen Hamberg bland annat i ett inlägg på Facebook.

– Vi skall fram, vi skall utvecklas och bara i strid kan det ske, lägger han till i kommentarsfältet.


LÄS OCKSÅ: Så ska Fight Club Rush slå på stort i sommar: “Som rockstjärnor”


Se MMAnytts intervjuer med Roos & Hamberg!

Robin Roos:

Jörgen Hamberg:

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Robin RoosSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...