Robin Roos kammar hem sin andra raka TKO-vinst: “Ska bli bäst i världen”

✅ Motståndaren krigade på - innan hörnan kastar in handduken

Alldeles nyss avgjordes den andra matchen på Superior Challenge 19, som äger rum på Cirkus i Stockholm i skrivande stund. Där fick vi se ett spännande welterviktsmöte mellan svenskarna Robin Roos och Jeanpier Basauri.

Roos, även kallad “Pretty Boy,” vann via teknisk knockout efter två ronder. Detta efter att Basauris hörna valde att stoppa matchen.

I sin segerintervju sa Roos att nästa mål blir hemmagalan Fight Club Rush 5, som äger rum i Västerås den 31 augusti. Talangen sa även att det långsiktiga målet inte bara är att ta sig in i UFC – men också att bli “bäst i världen.”

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio följande:

Rond 1:

Robin börjar direkt med en jabb, som han följer upp med en hård inside legkick. Basauri får in spark i kroppen på Roos, som själv svarar med en hård lowkick. Basauri försöker med en headkick som inte riktigt sitter. Roos sätter ännu en hård legkick. Basauri avancerar men får inte riktigt in någon träff.

Roos får in en fin combo med sparkar och slag, men Basauri verkar ta det bra.  Roos får in en jabb och en riktigt hård legkick. Basuari svarar med en hård spark. Roos får in en slag och spark combo, men Basuari fångar sparken och går för en single leg, men Roos klarar sig ståendes. Nu pressar Basauri Robin mot buren, Roos lyckas dock vända på steken och pressar nu upp Basauri mot buren.

Basauri försöker sig på en nedtagning men Roos klarar sig och avancerar. Roos avlossar ännu en fin combo med kroppslag och uppercut. Basauri har pressen men Roos går in med en riktigt hård benspark som sitter, och följer sedan upp med ännu en. Roos får in en fin kroppsspark och Basuari försöker svara men får ingen riktig träff.

MMAnytts vinnare: Roos 10-9

Rond 2:

Det blri action direkt där Roos avlossar låga sparkar och Basuari svarar med några slag. Roos får in en fin höger som Basauri verkar blockera. Roos fortsätter med en legkick, men Basuari svarar med en fin kroppsspark. Roos får in en bra kroppsspark och följer upp med en hård legkick.

Roos får in en riktigt fin combo med en uppercut och slag och Basauri sjunker ihop mot buren med ett rejält jack ovanför vänster öga. Matchen tar dock inte slut, utan Basuari tar sig upp men får smaka ordentliga kroppslag från Roos. Basauri svarar med några hårda sparkar, men Roos bibehåller pressen.

Roos fortsätter få in legkicks och diktera tempot. Nu pressar han Basuari med slag mot buren, men Basauri fortsätter klara sig. Roos fortsätter pressa, med fina slag och uppercuts. Roos missar precis en hård headkick. Roos får in en slag-spark-combo. Basauri försöker svara men får ta emot en hel del stryk. Roos fortsätter pressa Basauri mot buren. Roos får in ett ordentligt knä, men Basauri får ner Roos på marken och får in några slag innan rondens slut!

MMAnytts vinnare: Roos 10-8

Rond 3: Det blir ingen rond 3. Basauri kan inte fortsätta, och Roos tar hem matchen.

Vinnare: Robin Roos via TKO, rond 2, 5:00


LÄS MER: Superior Challenge 19 – Liveresultat och play-by-play


 

Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...