Rösta på Zebaztian Kadestam i omröstningen om UNT-priset

✅ Priset har delats ut sedan 1951 ✅ Zebaztian Kadestam är nominerad efter sin titelvinst i ONE Championship ✅ Gå in och rösta omedelbart!

Zebaztian “The Bandit” Kadestam från Pancrase Gym i Stockholm skrev svensk MMA-historia den 17:e november i Jakarta, Indonesien.

Kadestam, som tränas av MMA-legenden Omar Bouiche, besegrade amerikanen Tyler McGuire via TKO i femte ronden – i en match där han till synes redan hade vinsten. Nu är Kadestam nominerad till Uppsala Nya Tidnings pris för årets sportpersonlighet (via UNT.se).

I skrivande stund leder Kadestam med 34% av rösterna – men än är inte omröstningen avslutad. Vinnaren av omröstningen får en röst när en vinnare ska koras – vilket bestäms av UNT:s kommité.

Gå in och rösta HÄR!

Här är kandidaterna för UNT:s pris 2018

… Zebastian Kadestam, kampsport:

Som förste svensk någonsin säkrade Zebastian Kadestam en titel i en av världens största MMA-organisationer (ONE Championship). Skådeplatsen var Indonesiens huvudstad Jakarta när Kadestam besegrade amerikanen Tyler McGuire och tog hem mästarbältet i weltervikt till Uppsala.

… Storvreta IBK herr, innebandy:

Storvreta tog sitt femte SM-guld efter en drömfinal mot Falun i Globen i april. Finalsegern innebär att Storvreta, tillsammans med Lockerud, tagit flest SM-guld genom tiderna. Storvretas Albin Sjögren vann dessutom hela superligans poängliga och Tobias Gustafsson blev utsedd till Årets back samt Årets spelare.

… Lina Sjöberg, gymnastik:

2018 började motigt men slutade i eufori när Uppsalagymnasten (Uppsala GF) kunde bocka av ett av sina stora mål i karriären genom att ta ett efterlängtat VM-guld i DMT (dubbel minitrampolin). Dessutom: Hon satte nytt svenskt rekord för andra året i rad när hon tog sitt åttonde raka SM-guld i grenen.

… Armand Duplantis, friidrott

Under en fantastisk kväll i Berlin tog svenskamerikanen från Upsala IF EM-guld i stavhopp i vad som räknas som tidernas stavhoppsfinal. 18-årige Armand Duplantis tog EM-guld och höjden som krävdes var 6,05 meter. Bara en enda stavhoppare som hoppat högre utomhus genom tiderna och det är Sergej Bubka som tagit 6,14.

… Victoria Larsson, skytte

Seger i internationella stortävlingen Austria Trophy, debut i världscupen, EM-brons och sedermera också NM-guld. Dannemoraskyttens 2018 har varit en enda lång pangsuccé och kröntes i december med att hon uppfyllde SOK:s kriterier för att ta sig in i stödprogrammet Topp och Talang inför OS i Paris 2024.

… Isak Andersson, friidrott

På kort tid under sommaren 2018 tog UIF-löparen SM-guld på 400 m häck (hans tredje raka SM-titel), sedan blev han uttagen till Finnkampen i Tammerfors och som grädde på moset fick han också flyga ned till Zürich för att delta i Diamond League-finalen.

… Vanessa Kamga, friidrott

Under 2017 tog Vanessa Kamga hem UIF:s första kvinnliga SM-guld på 17 år. Under 2018 stod Kamga pall för trycket och för andra året i rad fick hon ställa sig överst på SM-pallen. 19-åringen rankas som en av Sveriges allra bästa diskuskastare och i augusti var hon även uttagen till EM i Berlin efter att ha kastat över 57 meter.

… Magnus Hellberg, ishockey

Magnus Hellberg gick den här säsongen från kinesiska Kunlun Red Stars till den ryska storklubben SKA Sankt Petersburg och Almtunaprodukten tog också plats i Tre Kronor i såväl OS i Pyongchang som i VM i Danmark. Målvakten stod de två första matcherna i VM innan Anders Nilsson fick förtroendet att ta över när Tre Kronor säkrade VM-guld.

Gå in och rösta på Zebaztian Kadestam NU!

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttZebaztian Kadestam

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...