Rostem Akman klar för Cage Warriors – kan vinna titeln i sin andra match!

✔ "Kurdimus Prime" Möter det obesegrade stjärnskottet ✔ "Det är min tid nu"

Det står nu klart att den svenska talangen Rostem Akman är klar för Cage Warriors!

Nyheterna utannonserades i samband med att Cage Warriors också meddelade att de kör en fyrmannaturnering för att kröna sin nästa welterviktsmästare. Turneringen kommer att köras under Cage Warriors 121 den 19 mars i London.

“Kurdimus Prime” Akman är inplanerad att ta sig an den obesegrade irländaren Ian Garry, en av organisationens hetaste stjärnskott!

Det blir svenskens första match sedan oktober 2019 då han förlorade ett enhälligt domslut mot Jake Matthews under UFC 243. Förlusten var Akmans andra raka förlust i UFC och han förlorade sedan sitt kontrakt med MMA-jätten. Innan sina två förluster i UFC hade Akman sex raka segrar varav fem i Superior Challenge, alla via avslut.

Garry är en Cage Warriors-veteran som gått alla sina professionella matcher i organisationen. Efter att ha gjort sin proffsdebut i början av 2019 har “The Future” radat upp fem raka segrar, fyra via avslut.

– Efter motgångar är det lätt att sluta kämpa, berättar Akman för MMAnytt. Men att fortsätta på sin väg även när saker känns piss och rida ut stormen och rida ut motgångarna, då kommer det komma något bra. Det är där vi är nu. Min motståndare är en hypad engelsman, upcoming som kallas “The Future”. Men det är min tid nu, hans tid kanske kommer i framtiden.


HETAST JUST NU


Rostem Akman kan vinna Cage Warriors-titeln

Skulle Akman ta sig förbi Garry så kommer han att möta vinnaren av Jack Grant vs Madars Fleminas, som går av stapeln under samma kväll.

Det betyder att Akman kan komma att slåss om titeln redan i sin andra Cage Warriors-match. Titelmatchen i weltervikt är planerad att köras senare i sommar, men ännu har inget datum blivit satt.

 – Welterviktsdivisionen behöver en ny mästare och det saknas inga utmanare, sade Cage Warriors-chefen Graham Boylan. Det finns inget som MMA-fans älskar lika mycket som en turnering och jag är exalterad över att se hur den här slutar!

Förutom de två welterviktsmatcherna i semifinalen så kommer Cage Warriors 121 även att bjuda på TVÅ titelmatcher. Kolla in matchkortet här nedan.

 • Titelmatch i lättvikt: (c) Agy Sardari vs. Mehdi Ben Lakhdhar
 • Titelmatch i bantamvikt: (c) Jack Cartwright vs. Sylwester Miller
 • Matthew Bonner vs. James Webb 
 • Semifinal i welterviktsturnering: Rostem Akman vs. Ian Garry
 • Semifinal i welterviktsturnering: Madars Fleminas vs. Jack Grant

Foto: Stefan Romare

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Rostem AkmanSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...