Foto: Jasmin Frank-USA TODAY Sports / Stefan Romare-MMAnytt

Rostem Akman släpper uttalande: “Vet inte vad som hände”

✅ UFC-svensken talar ut - efter förlusten ✅ Tränaren: "Behöver lite tid ..."

Under nattens UFC 243 i Melbourne, Australien gick svenske Rostem Akman sin andra UFC-fight. Framför fler än 57 000 fans klev han in i buren mot hemmafavoriten Jake Matthews i Marvel Stadium – men lyckades dessvärre inte säkra någon vinst.

“Kurdimus Prime,” som Akman kallas, höll pressen i matchen – men fick inte mycket uträttat. I slutändan kunde Matthews ta hem en klar vinst via enhälligt domslut.


LÄS MER: Tuff förlust för Rostem “Kurdimus Prime” Akman på UFC 243


Nu talar Akman ut om sina tankar kring insatsen.

– Jag har förlorat matchen, det var en väldigt dålig prestation från min sida. Jag vet inte vad som hände, men jag har så mycket mer att ge och jag presterade inte som jag kan. Jag känner mig riktigt dålig och ledsen just nu. Måste låta det här smälta in i några dagar och sedan analysera matchen. Jag har så mycket mer potential än detta. Tack till alla som stöttat mig innan matchen och efteråt. Ledsen att göra er besvikna. Men tro mig jag kommer resa mig och komma tillbaka starkare från detta. Som jag har gjort hela mitt liv, skriver Rostem Akman (via Instagram):

Andra raka UFC-förlusten för Rostem Akman

Akman har nu förlorat båda sina matcher i UFC. Debuten gjorde han på hemmaplan i Stockholm i början av sommaren – då som ersättare på endast en veckas varsel. Där åkte han på sitt första nederlag som proffs mot ryske Sergey Khandozhko, som tog hem segern via ett omdiskuterat enhälligt domslut. Enligt Akman tyckte dock UFC:s matchmäklare Sean Shelby att han borde ha tilldelats vinsten.

Denna gång fick Akman en ännu tuffare motståndare i form av Matthews, som gick sin tolfte UFC-fight i natt.

I ett eget Instagram-inlägg skriver Akmans tränare och manager, Jimmie Jensen, att man nu behöver distansera sig från sporten ett tag för att “reflektera över framtiden.”


RELATERAT: UFC 243: Whittaker vs. Adesanya – fullständiga resultat & bonusar


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Rostem AkmanSenaste NyttUFC 243

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...