Foto: Stefan Romare/Per Häljestam-MMAnytt

Uppgifter: Ny svensk klar för UFC – får match i Globen!

✅ "Kurdimus Prime" hoppar in mot tuff ryss på kort varsel!

Det verkar som att vi har en ny svensk i UFC! Ingen mindre än svensk-kurden Rostem Akman, 27, rapporteras nämligen få chansen att hoppa in på kort varsel och göra sin debut på UFC Stockholm.

“Kurdimus Prime” ska enligt uppgifter ersätta polacken Bartosz Fabinski och ta sig an den tuffa ryssen Sergey Khandozhko, som även han gör sin UFC-debut. Akman har de senaste dagarna kampanjat för att få chansen, efter att han läste att en ersättare söktes i en artikel här på MMAnytt. Väldigt många har sedan dess hjälpt till att dela och pusha för Akman på sociala medier – och nu verkar det alltså ha lönat sig.

Nyheten rapporterades först av den ryske MMA-journalisten Igor Lazorin och har ännu inte bekräftats av UFC. MMAnytt har sökt Akman och hans manager utan framgång.

Rostem “Kurdimus Prime” Akman. Foto: Stefan Romare-MMAnytt


LÄS MER: Rostem Akman redo att hoppa in på UFC Stockholm: “Sänker honom”

LÄS OCKSÅ: UFC Stockholm: Ersättare söks i weltervikt – kan en svensk få chansen?


Vann stort på Cirkus – för två veckor sedan

Rostem Akman (6-0 MMA, 0-0 UFC) har minst sagt varit aktiv på sistone. Efter att ha besegrat den danske veteranen Frodi Hansen via teknisk knockout i huvudmatchen på Galan – Lord of the Cage i Gävle i april, gick Akman senast en tuff match på Superior Challenge 19 i Stockholm för exakt två veckor sedan. Där tog han sig an den rutinerade brasilianaren Mauricio Reis – och kammade hem en sen TKO-vinst i den tredje ronden.

Akman, som tidigare har vunnit dubbla SM – och EM-guld i MMA klass-A, har vunnit samtliga proffsmatcher via avslut.

– Jag är meriterad i A-klass, jag har nu sex raka vinster via avslut och jag är underhållande. Jag fightas alltid med underhållande stil och jag är ett publiknamn – folk gillar att se mig fightas. Och jag tror definitivt att jag håller rätt klass och kvalitét för att kunna etablera mig bra i UFC, sa Rostem Akman nyligen i en exklusiv intervju med MMAnytt.

“Troligtvis så sänker jag honom – jag slår hårt”

Sergey Khandozhko (26-5-1 MMA, 0-0 UFC) kommer in med två raka segrar i ryggen och är betydligt mer rutinerad som proffs, med flera högklassiga matcher i bland annat ryska ACB (nuvarande ACA) bakom sig.

Efter att ha strypt ut brasilianaren Miller Couto med en rear-naked choke på Golden Team Championship 4, lyckades Khandozhko senast knocka Coutos landsman Adriano Rodrigues med en snurrspark mot kroppen på S-70: Plotforma Cup 2018 i augusti förra året. En seger som alltså fick UFC att få upp ögonen för honom.

– Troligtvis så sänker jag honom. Jag slår hårt, jag har bra nävar och om jag vill så tar jag det till backen. Jag kan allt, men jag vet att jag kommer gå in och lägga press och då kommer han få problem, sa Rostem Akman nyligen till MMAnytt, när han tillfrågades om hur matchen mot Khandozhko skulle sluta.

UFC Stockholm: Uppdaterat matchkort

UFC Stockholm äger rum i Globen den första juni. Hela galan går att streama live online på Viaplay. Kolla in det rådande matchkortet nedan!

Huvudkortet (19.00):

 • Lätt tungvikt: #2 Alexander Gustafsson vs. #4 Anthony Smith
 • Lätt tungvikt: #7 Volkan Oezdemir vs. #9 Ilir Latifi
 • Lätt tungvikt: #11 Jimi Manuwa vs. Aleksandar Rakic
 • Fjädervikt: Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold
 • Lättvikt: Damir Hadzovic vs. Christos Giagos
 • Fjädervikt: Daniel Teymur vs. Sun Bin Jo

Underkortet (16.00):

 • Weltervikt: Rostem Akman vs. Sergey Khandozhko*
 • Bantamvikt (damer): #12 Tonya Evinger vs. #13 Lina Länsberg
 • Lättvikt: Stevie Ray vs. Leonardo Santos
 • Lättvikt: Nick Hein vs. Frank Camacho
 • Bantamvikt (damer): Bea Malecki vs. Duda Santana
 • Lätt tungvikt: Darko Stosic vs. Devin Clark
 • Lättvikt: Joel Alvarez vs. Danilo Belluardo

*Ej officiellt bekräftad.

UFC Stockholm Stream:

Kategorier
ExklusivtRostem AkmanSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...