“Rumble” Johnson i samtal med UFC för comeback – I en annan viktklass

Anthony "Rumble" Johnson är intresserad av en comeback och kommer i veckan att sätta sig ned att prata med UFC om en eventuell retur till organisationen, dock inte till lätt tungviktsklassen.

Anthony “Rumble” Johnsons manager Ali Abdel-Aziz gästade veckans The MMA Hour med Ariel Helwani och pratade bland annat om en comeback till buren för en av de farligaste kämparna i lätt tungviktsklassen.

“Rumble” pensionerade sig i april, direkt efter sitt andra nederlag mot den regerande lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier:

Kommer ha ett möte med Dana White

Enligt Abdelaziz så kommer de att ha ett möte med UFCs president Dana White i veckan för att diskutera en eventuell comeback för “Rumble” Johnson.

Han kommer dock inte att återvända till sin gamla viktklass utan kommer istället att ta sig an tungviktsklassen:

“He’ll come back as a heavyweight,” sade Abdel-Aziz. “We want him to come back as a heavyweight.”

“Rumble” Johnson lämnade sin professionella MMA-karriär för att vara delaktig i ett företag som inriktar sig på cannabisprodukter. Han har också varit öppen med sin rädsla kring hjärnskakningar och hjärnskador, något som också påverkade hans beslut att lämna sporten.

Under tiden som pensionerad fighter har “Rumble” insinuerat en comeback och även hjälpt Volkan Oezdemir i hans raketkarriär inom organisationen.

“Rumble” har sedan tidigare en vinst i tungviktsklassen då han tog hem ett enhälligt domslut över Andrei Arlovski i mars 2013. Han har också tävlat i mellanvikt och har matcher i weltervikt i början av sin karriär.

Skulle Johnson återvända till sporten kommer han dock att behöva genomgå sex månader av provtagningar för USADA, något som skulle skjuta upp hans eventuella comeback en bra bit in i nästa år.

Abdel-aziz poängterade ut att ännu inget är klart:

“We’re meeting with UFC this week to see what he wants to do,” fortsatte Abdel-Aziz. “Dana White really loves Anthony Johnson. How can you not love Anthony Johnson? He’s terrifying.”

 

Vill du se “Rumble” göra en comeback?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Anthony JohnsonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...