Rykte: Tito Ortiz vs Dan Henderson planeras för Golden Boy MMA 2

✅ Enligt nya uppgifter kommer två veteraner inom MMA kollidera än en gång i nästa Golden Boy MMA

Förra helgen gick Golden Boy MMA av stapeln, anordnat av boxningslegenden Oscar de la Hoya. Huvudevenemanget bestod av ett tredje möte mellan MMA-legenderna Chuck Liddell och Tito Ortiz – mer än tio år efter deras andra match. Ortiz vann det tredje mötet via knockout i den första ronden över en märkbart rostig och åldrad Liddell. Med tanke på att de var 48 respektive 43 år gamla kritiserades matchningen hårt, inte minst av av UFCs vd Dana White – som gick hårt mot de la Hoya.

RELATERAT:

Den kritiken verkar dock inte ha dämpat de la Hoyas ambitioner eller upplägg för nästkommande Golden Boy MMA-gala. Enligt uppgifter från Fightbible, som ska ha varit i kontakt med den ena fighterns team, planeras nu ett möte mellan Ortiz och Dan Henderson för Golden Boy MMA 2. Det måste dock understrykas att dessa uppgifter inte har bekräftats från varken Ortiz, Henderson eller de la Hoya, och att Ortiz annonserade sin pension efter att ha knockat Liddell.

“I’m done. There is nobody left I want to fight. I just want to continue to help the sports grow as a promoter. I want to help give back to the fighters,” sade Ortiz på presskonferensen efter Golden Boy MMA.

Det är dock inte ovanligt för fighters att ta ytterligare matcher efter påstådd pension. Exempelvis har BJ Penn återvänt från pension ett flertal gånger tidigare för att tävla i UFC.

Ortiz kan säkra imponerande svit

I dagsläget sitter Ortiz på två raka segrar, över den trefaldige UFC-titelutmanaren Chael Sonnen, samt senast legendaren Liddell. Innan dess förlorade han en titelmatch i Bellator mot Liam McGeary, men trots sin relativt höga ålder har Ortiz nu vunnit fyra utav sina fem senaste matcher, och har även slagit den forne Bellatormästaren Alexander Shlemenko samt Stephan Bonnar.

48-årige Henderson är en av de mest respekterade veteranerna i världen med bälten i organisationer som Pride och Strikeforce. Han lyckades dock aldrig vinna en UFC-titel, och kommer senast från en förlust mot ärkerivalen Michael Bisping – i en match om UFCs mellanviktstitel. Henderson har nu valts in i UFCs hall of fame, och har inte konkret annonserat pension men snarare antytt på att han är färdig med fighting.

Vem hade vunnit mellan Ortiz och Henderson? 

Kategorier
Senaste NyttTito Ortiz

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara