Ryska freakmatchen rör upp starka känslor: “Skamligt, sjukt!”

✔ Viktskillnad på 177 kg! ✔ UFC-profilen reagerar med avsmak

Den ryska freakmatchen mellan en man och en kvinna har kommit att röra upp starka känslor.

Den ansvariga organisationen, som går under namnet “Our Business” valde nyligen att matcha den kvinnliga MMA-fightern Darina Madzyuk mot Grigory Christyakov.

Viktskillnaden var markant då Madzyuk väger runt 63 kg medan den kraftigt överviktiga Christyakov väger närmare 240 kg. Det betyder en viktskillnad på 177 kg!

Matchen skulle dock inte ta sig ur den första ronden. Madzyuk lyckades nämligen slå ned Christyakov och följde upp med slag tills att den överrumplade mannen valde att klappa.

Matchen kom att bli viral, men alla var inte nöjda. En av dem som reagerade starkt var veterandomaren Marc Goddard som tycker att matchen är dålig för MMA.

 – Det är alltså detta vi har att göra med under 2020, sade Goddard om freakmatchen. Detta är vad vi kämpar emot eftersom folk drar paralleller och negativa konnotationer (till MMA).

– Utomstående och motståndare tror att detta är MMA. Det är skamligt. Sjukt. Uruselt.


Hetast just nu


Efter freakmatchen: “Jag ska börja träna”

Trots sitt nederlag så var Christyakov i god anda och sade att han skulle göra en positiv förändring i sitt liv.

“Efter denna matchen så kommer jag att börja träna aktivt, sade Chistyakov efter det uppmärksammade mötet. Jag kommer att försöka leva en mer eller mindre hälsosam livsstil.

Det är ännu oklart om Christyakov kommer att försöka få till en returmatch eller om någon ens är intresserad av att se det.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...