Ryska straffet för galan med barn som tävlade i MMA, ett strängt brev

Idrottsministeriet i Ryssland har kommit fram till att galan i Tjetjenien där barn så unga som åtta år fick tävla har brutit mot reglerna. Straffet blir däremot inte särskilt tungt. 

I tisdags träffades medlemmar i det ryska idrottsministeriet med representanter från sina Tjetjenska motsvarigheter, det ryska MMA-förbundet och andra involverade parter för att diskutera WFCA-galan i Tjetjenien för några veckor sedan.

Galan, som sponsrades av Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov, väckte mängder med reaktioner efter det visat sig att flertalet barn, mellan åldrarna åtta och elva, hade fått gå MMA-matcher utan någon skyddsutrustning. Tre av barnen var Kadyrovs egna söner.

I ett pressmeddelande från det ryska idrottsministeriet går det att läsa att de kommit fram till att galan brutit mot de ryska MMA-reglerna. Där står det att barn måste vara minst tolv år gamla för att kunna delta i MMA-matcher. De måste då ha på sig skyddsutrustning till de fyller arton. Ministeriet kom också fram till att galan saknades från listan av planerade idrottsevenemang i Tjetjenien, vilket betyder att den inte hade någon form av översyn från de rätta instanserna.

Resultatet av sammanträdet blev att WFCA i framtiden måste samarbeta med det ryska idrottsministeriet och andra översynsmyndigheter för att undvika att bryta mot reglerna. Ministeriet planerar även på att skickat ett strängt brev till WFCA där de i detalj beskriver vilka överträdelser som begåtts. Inga andra straff delades ut.

“In this regard, we have prepared a letter: to stop such violations in the Chechen Republic to recommend to the Ministry of Sports of the Republic to coordinate with the Ministry of Sports of Russia and the federations accredited for sports competitions”, gick det att läsa i pressmeddelandet.

Anmärkningsvärt var att Fedor Emelianenko som uttalat sig starkt mot galan saknades från sammanträdet. Ryssen är en ledande figur i det ryska MMA-facket som hade andra representanter på plats istället.

Kategorier
NyheterSenaste Nytt
8 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  22 October 2016 at 08:52

  Bara ett CP kan tillåta mma för barn i åldrarna från 8-12 och utan skydd dessutom.

  • jlz
   22 October 2016 at 09:55

   De lär ju inte skada varandra, hur hårt slår en 12 åring liksom? Matcher gås ju i övriga kampsporter vid samma ålder.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    22 October 2016 at 11:50

    Med skydd eller utan skydd i andra kampsporter? Viktig detalj. Sen så slår ju 8 och 12 åringar tillräckligt hårt motsvarande åldrarna. Sen kan vissa utvecklas snabbare än andra vilket ger enorma skillnader i slagen och som kan skada den som utvecklades långsammare. Sen är det brutalt med mma för så unga pojkar.

   • DOdo
    22 October 2016 at 12:02

    Folk bitchar för mycket om allting. I Thailand är det standard att gå match från att man är 6 år utan skydd. Om ni inte gillar våld så bör ni byta intresse omedelbart för uppenbart bryr ni er alldeles för mycket om saker ni inte ens borde vara intresserade av egentligen.

    • carabinieri
     24 October 2016 at 08:31

     Skillnad på att gilla kampsport/ritualiserat våld och att gilla barnmisshandel. Att fattiga ungar tvingas bli thaiboxare när de är 5 år är ingen bra grej, om du inte har fattat det.

    • Purrpurrmannen
     24 October 2016 at 09:58

     Jag och så blir även de ungarna i många fall hjärnskadade för livet om de fortsätter. Det finns en anledning till att thaiboxare går i pension vid ca 25. Det är inte nyttigt att ta smällar mot huvudet men det är ett beslut en myndig person kan ta, inte barn.

 • Vaettra
  24 October 2016 at 08:15

  Ett strängt brev, lol.

  Hur var det nu med Fedors dotter som påstods ha blivit dödad?

  • Jan Ahmadi
   24 October 2016 at 01:42

   Hon lades in på sjukhus på grund av skadorna hon fick efter att ha attackerats av okända gärningsmän. Har inte sett någon nyhetsbyrå rapportera att hon ska ha dödats.

  Svara