UFC-talangen till MMAnytt: “Han klagade som en tjej”

✅ den glödheta ryssen varnar divisionen: "Är ni redo för krig?" ✅ Har nu vunnit fyra raka matcher i UFC

Under UFC on ESPN+ 3 i Prag gick den ryske bantamviktstalangen Petr “No Mercy” Yan (13-1) sitt livs största match när han ställdes mot den tvåfaldige titelutmanaren John Dodson (20-11). Med tre raka segrar i ryggen var Yan en glödhet talang – och han fortsatte att briljera. Ryssen dominerade och vann varenda rond för att säkra seger via enhälligt domslut – men vet att han hade kunnat göra ännu bättre.

“I am pleased with the result,” berättar Yan för MMAnytt, “but I know that I could win even more beautifully.”

RELATERAT: 

Trots att han fick in en nerslagning i den andra ronden var Dodson ofta steget efter. Det hindrade inte honom från att resultatlöst klaga till domaren flera gånger, något som Yan reagerade på.

“Yes he, like a girl, complained to the referee. Like a poodle that let its hair down and complains.” 

Nu har Yan klättrat från fjortondeplats i bantamviktsdivisionen till en åttondeplacering. Fyra segrar och sedan en ranking på åttondeplats på mindre än ett år i UFC är imponerande.

Han har avslutat både Teruto Ishihara och Douglas Andrade – men ryssen kommer inte nöja sig förrän han klättrat ännu mer.

“I am glad that I have risen higher in the ranking. But I want to be the first!”

Yan utfärdade en utmaning till topprankade Jimmie Rivera efter segern över Dodson. Det finns inget särskilt med Rivera som intresserar Yan mer än att han är högre rankad.

Han är inte petig, och berättar att han kommer ta alla matcher han blir erbjuden. Den ryske talangen vill ta sig an de som är högre rankade – om de vågar.

“I want to fight those higher than me in the rankings! Are you ready for war – or do you have to run away like girls?”

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: UFC kan slå rekord under nästa Ryssland-gala

Än så länge har Yan inte bokats för ytterligare en match i UFC, men organisationen planerar att återvända till UFC i år med vad som kan bli en rekordsättande gala. Det finns mycket som talar för att Yan går match under UFC: Sankt Petersburg, och goda anledningar till att hålla ögonen på den stigande stjärna.

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara