Så ska Alexander “The Mauler” Gustafsson besegra Jon Jones

✅ Svenskhoppet om vad som gick fel senast - och hur han ska besegra rivalen den här gången: "Tokpress"

Alexander “The Mauler” Gustafsson är klar för sin tredje titelmatch i karriären, då han ställs mot den tidigare mästaren Jon Jones på UFC 232 i slutet av december.

Läs mer: Alexander Gustafssons löfte: “Jon Jones huvud åker i golvet i fjärde ronden”

Fem år har nu passerat sedan de båda gjorde upp om den lätta tungviktstiteln för första gången, i  på UFC 165 i Kanada. Den matchen vann Jones via ett enhälligt men omdiskuterat domslut. Gustafsson är dock säker på att detta inte kommer upprepa sig:

– Om man jämför med versionen av mig för fem år sedan så är jag idag en helt annan fighter. Jag har utvecklats på alla plan, och jag har inte samma respekt för honom som jag hade då, säger Gustafsson på en presskonferens under måndagen.

“Blöder som alla andra”

På frågan varför han tappat respekten för Jones påpekar svensken att han var relativt grön inför den första titelfighten mot den då dominante mästaren men att den respekten försvann efter mötet.

Relaterat: MMAnytt-podden  Jon Jones vs. Alexander Gustafsson 2

– Därför att jag har känt på honom, och han blöder som alla andra. När jag klev in mot honom för första gången så var jag rätt ny. Jag trodde lite på hypen och hade respekt för det han har uppnått. Jag lärde mig från det. Den här gången kommer jag att kliva in med noll respekt, fokusera på mitt game, och på vad jag ska göra mot honom, fortsätter svensken. 

“Ska tokpressa honom”

Gustafsson berättar också hur han tänker gå till väga för att besegra Jones den här gången. Enligt svensken ska det ske genom att ständigt pressa den tidigare mästaren, och inte låta honom avsluta ronderna starkt.

Läs mer: Alexander Gustafsson till “fegisen” Jon Jones: “Skriv på kontraktet!”

Han är en smart fighter som ser till att avsluta starkt i slutet av alla ronder. Det är det jag måste ta bort när jag möter honom. Jag måste pressa honom i fem ronder och inte ge honom någonting. Bara tokpressa honom, säger Gustafsson.

MISSA INTE: Exklusiv intervju med Alexander Gustafsson:

Alexander Gustafsson om drömmatchen: "Trodde först inte att det var sant"

"EN J*VLA DRÖM SOM GÅR I UPPFYLLELSE – DEN 29 DECEMBER TAR JAG MED MIG GULDET HEM" 🏆🇸🇪Alexander "The Mauler" Gustafsson får äntligen sin titelchans och en efterlängtad rematch mot Jon Jones på #UFC232 – kolla in MMAnytts exklusiva intervju med den svenske MMA-stjärnan inför drömmatchen! 👊🏻🔥

Publicerat av MMAnytt.se Måndag 15 oktober 2018

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...