Jack Hermansson efter segern mot Thales Leites. Foto: MMAnytt

Så länge blir Jack Hermansson borta efter otäcka revbensskadan

✅ Revbenet helt löst ✅ Då hoppas han kunna återvända

UFC-svensken Jack Hermansson tog hem en imponerande seger i sin senaste match då han tog sig an veteranen Thales Leites i Rio de Janeiro. Redan i den första ronden åkte svensken på en otäck revbensskada, men lyckades ändå samla sina krafter och ta hem segern via TKO i den tredje ronden.

VIDEO: Se Jack Hermansson säkra vinsten mot Leites med BRUTAL ground and pound!

“Har lossnat helt”

Efter matchen meddelade Hermansson att han blir borta på obestämd tid – men nu har “The Joker” fått sin skadefrånvaro tidsbestämd. I en nylig intervju med SVT Sport berättar Hermansson att han genomgått en läkarundersökning och fått reda på att hans revben lossnat helt från brosket.

Detta innebär att han nu måste vila i minst två till tre månader för att läka skadan. Någon ny match blir det heller inte tal om förrän om minst sex månader.

– Mitt mål är att gå match igen i november eller kanske december. Det är viktigt att inte pusha sig för hårt och just nu känns det som att jag gör framsteg varje vecka. Jag känner av det väldigt lite i vardagen, säger Hermansson till SVT.

30-årige Hermansson har ett record på 4-2 sedan han debuterade för UFC i september 2016. “The Joker” berättar att han nu försöker hålla igång så mycket som möjligt utan att förvärra skadan:

– Lite lätt jogging och sådär, säger Jack Hermansson.

 

 

Kategorier
Jack HermanssonSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...