Så ska Conor McGregor rädda UFC – efter coronakrisen

✔ Avslöjar datumet: "Definitivt - det är planen"

UFC är bara en av alla sportligor som drabbats hårt av coronaviruset. Pandemin tvingade nyligen den världsledande MMA-organisationen att stoppa tre inbokade event, vilket onekligen innebär en stor finansiell förlust. Men räddningen kan heta Conor McGregor.

Iallafall om man frågar superstjärnans strikingcoach Owen Roddy. Enligt Roddy väntas nämligen McGregor gå en ny match den elfte juli, då UFC planerar en av sina större galor för året i samband med International Fight Week i Las Vegas.

– Definitivt. Det är planen, förhoppningsvis. Föra UFC tillbaka till liv också efter alla dessa galor som blivit inställda och allt sånt där. Jag tror att en fight den elfte juli skulle återuppliva UFC och få alla tillbaka på banan. Så jag håller tummarna och jag är säker på att resten av världen också håller tummarna för att det blir av, menar Roddy i en intervju med ESPN:s Ariel Helwani.


LÄS MER: Tre UFC-galor inställda – på grund av coronaviruset: “Omöjligt”


Conor McGregor ryktas möta Justin Gaethje

Det återstår förstås att se om UFC kommer kunna arrangera ett event i Las Vegas under sommaren, i och med den rådande situationen kring coronaviruset. Men det finns fortfarande hopp om att krisen lugnar ner sig och att förbud mot resor och folksamlingar upphör.

Skulle McGregor kunna återvända till buren den elfte juli, så verkar irländarens team ha en särskild motståndare i sikte. Den tidigare dubbelmästaren ryktas nämligen möta den topprankade lättviktaren Justin Gaethje.

Detta är en fight som Roddy ställer sig positiv till – även om han är öppen för att se “The Notorious” göra upp mot precis vem som helst.

– Det är en hel del snack om Gaethje. Jag menar, han är en spännande fighter, Gaethje. Jag skulle vilja se det, du skulle säkert vilja se det och jag är säker på att resten av världen skulle vilja se det. Så ja, möjligen det, men ärligt talat duger det med vem som helst. Jag vet att Conor är ivrig att fightas och alla kommer vara taggade när juli är här, säger Roddy.

Spana in hela intervjun med Owen Roddy i videoklippet nedan (via YouTube):


RELATERAT: Dana White hotad med våld – här går UFC-stjärnan över gränsen!


 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...