Så ska forne Bellatormästaren locka Khabib tillbaka till UFC

✔ Möter Dan Hooker på UFC 257

Den 23:e januari kommer den forne Bellatormästaren Michael Chandler att göra sin efterlängtade UFC-debut den 23:e januari – och han tror sig ha vad som krävs för att locka Khabib Nurmagomedov tillbaka till UFC.

Nurmagomedov utannonserade sin pension efter att ha strypt ut Justin Gaethje i sitt titelförsvar på UFC 254 förra året. Trots vad Nurmagomedov har sagt så finns det dock flera frågetecken kring lättviktsmästarens pension.

Många fans tror att Nurmagomedov kan återvända för att försöka säkra ett fläckfritt matchfacit på 30-0, vilket han gör med ytterligare en vinst.


RELATERAT


Chandler, som gör sin UFC-debut på UFC 257 mot nyzeeländaren Dan Hooker, tror dock att hans brottning kan vara en avgörande faktor för att se till att Nurmagomedov återvänder.

“Amerikansk brottning vs rysk sambo”

– Jag vill introducera mig själv storslaget för UFC-fansens genom att avsluta Dan Hooker eller att dominera honom, sade Chandler till MMA Fighting. Det sätter mig verkligen i en position där jag kanske utmanar vinnaren mellan Conor [McGregor] och [Dustin] Poirier eller att jag får nästa titelchans mot Khabib.

– Jag tror att om jag går ut och visar min brottning också, fortsatte Chandler. Jag menar, det finns inget tvivel om att jag kan knocka Dan Hooker, men jag vill också visa min brottning för världen, min gamla goda amerikanska brottning.

– Jag kanske kan locka Khabib tillbaka till UFC för amerikansk brottning vs rysk sambo och se om han klarar att ta sig till 30-0 genom att besegra mig. Om han kan klara det!

McGregor och Poirier möts, passande nog, i huvudmatchen på UFC 257.

Chandler sitter för tillfället på en vinstsvit på två matcher, inklusive en knockoutseger över den forne UFC-mästaren Benson Henderson.

Hooker kommer å andra sidan från en förlust mot ovannämnda Poirier i sitt senaste framträdande. Det var dock ett hyllat femronders-krig där Hooker hade flera fina stunder och matchen var en given kandidat för årets match 2020.

 

Tror du vi kommer att få se Khabib vs Michael Chandler?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...