Så slutade Deontay Wilder vs. Tyson Fury

✅ Domarskandal? Galna kriget får ett kontroversiellt resultat ✅ Flera rasande efter Wilder vs. Fury: "Vilket skämt"

Under natten gick en av de största boxningsmatcherna på länge av stapeln i Los Angeles, Kalifornien. Den regerande WBC-världsmästaren Deontay Wilder försvarade tungviktstiteln mot den flerfaldige mästaren Tyson Fury, som gjorde comeback till världstoppen efter en inspirerande strid mot psykisk ohälsa och missbruk.

Bägge två kom in i titelfighten som obesegrade. Men, som så ofta händer i boxning, var det inte heller någon som blev besegrad i matchen. Åtminstone inte på pappret…

Fury kunde mer eller mindre utmanövrera Wilder genom större delen av matchen, med sin mer tekniska boxning. Wilder fick till två stora knockdowns i de senare ronderna – men de allra flesta tycks vara överens om att Fury förtjänade vinsten efter tolv ronder. Det tyckte dock inte alla poängdomare och vi fick återigen en extremt underhållande boxningsfight med ett oavgjort och tämligen kontroversiellt resultat.

Det officiella resultatet var oavgjort via delat domslut. En domare hade poängställningen 115-111 till Wilder, medan en annan hade 114-110 i Furys favör. Den tredje domaren dömde matchen oavgjort med poängställningen 113-113.

“Vilket skämt”

Furys tränare, Ben Davidson, var riktigt missnöjd med domarna efter fighten.

– Ni har precis förstört den bästa comebacken i inte bara boxningens historia utan i sporthistoria överlag, från en man som kommit tillbaka från helvetet. Det är sjukt, säger han (via The Telegraph)

På nätet kunde man genast se hur flera blev rasande av ännu en domarskandal i boxningen, som ständigt anklagas för omfattande korruption. En av dem som blev besviken över resultatet är den tidigare UFC-mästaren Demetrious Johnson.

– Vilket skämt, jag hade Fury som vinnare, skriver “Mighty Mouse” på Twitter.

Fury själv såg märkbart besviken ut när han nåddes av resultatet i ringen. Men även om han själv ansåg sig ha gjort nog för en vinst, så var “The Gipsy King” ändå på rätt bra humör efter matchen.

Kategorier
BoxningResultatSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...