Sadibou Sy möter UFC-veteran i turneringen – kan vinna en miljon dollar!

✔ Svenske knockoutartisten får ny chans mot härdad ryss

Svensk-senegalesiske Sadibou Sy är nu tillbaka för en ny match i miljonturneringen anordnad av PFL mot ingen mindre än den ryske forne UFC-fightern Alexey Kunchenko! Det var PFL själva som annonserade nyheten via sociala medier, matchen går av stapeln på PFL 5 den 17:e juni.

Huvudmatchen för PFL 5 av årets pågående säsong blir ett möte mellan UFC-veteranerna Rory MacDonald och Gleison Tibau.

För tillfället ligger Sy på en femteplats i sin division med en poäng. Han behöver vara rankad bland topp fyra för att avancera till turneringsformatet.HETAST JUST NU


Återkomsten blev ogiltigförklarad

Med en gedigen bakgrund inom stående kampsport sadlade Sy om till MMA under 2013 och byggde upp ett stabils matchfacit med flera knockoutvinster. Svensk-senegalesen skrev på och började tävla för PFL i juli 2018 men förlorade sin första match mot Bruno Santos via domslut. Sedan knockade Sy den forne UFC-fightern Caio Magalhaes redan i den första ronden.

Sedan dess har Sy haft blandade resultat med exempelvis en poängförlust mot Abusupiyan Magomedov, en oavgjord match mot mästaren Ray Cooper III samt en brutal och snabb knockout över David Michaud. Efter ett års inaktivitet återvände Sy den 29:e april mot ryssen Nikolai Aleksakhin och även om svensk-senegalesen började bra ogiltigförklarades matchen i den andra ronden till följd av en oavsiktlig ögonpetning.

Ryssen Kunchenko tog sig in i UFC i september 2018 med hela 18 raka segrar i ryggen. I sin debut besegrade Kunchenko den forne titelutmanaren Thiago Alves via jämnt domslut. Därefter besegrade ryssen Yushin Okami – än en gång via domslut. Han förlorade dock sina två följande matcher mot toppfighters som Gilbert Burns och blev sparkad av UFC.

Hur går det för Sadibou Sy mot Alexey Kunchenko?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
PFLSadibou SySenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...