Foto: Skärmdump/PFL

Sadibou Sy åker ur stora miljonturneringen

✅ Domarnas beslut lämnar svensken besviken

Den svenske MMA-stjärnan Sadibou Sy har eliminerats från PFL:s stora miljonturnering.

32-åringen, som representerar Stockholmsklubben Pancrase Gym, lyckades ta sig vidare till slutspel som rankad trea i welterviktsdivisionen. Alldeles nyss var det dags för kvartsfinal mot fjolårets finalist Ray Cooper III – som dock inte gick som svensken hade hoppats på.

Kvartsfinalen var bara två ronder och resultatet blev tekniskt sett oavgjort via majoritetsdomslut. Domarna var då tvungna att bestämma sig för vem de ansåg hade gjort mest överlag i matchen, och alla tre valde då Cooper som därmed avancerar till semifinal.

Sy fann viss framgång i matchen med sina sparkar och knän i första hand, både i slutet av rond ett samt i den andra ronden. Coopers brottning lät honom dock kontrollera stora delar av matchen.

Sy står nu med ett matchfacit på 8-5-2 som professionell MMA-fighter. Förra året deltog han i PFL:s första turnering, då som mellanviktare. Den gången räckte det hela vägen till semifinal innan han åkte ut.

Vad tycker ni läsare om domarnas beslut? Var det rätt, eller borde Sadibou Sy ha gått vidare? Kommentera!

Kategorier
Sadibou SySenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara