Sadibou Sy
Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Sadibou Sy reserv i PFL:s miljonturnering – kan hoppa in som finalist

✅ Svensken avslöjar: Kan vara aktuell för final och få chans på en miljon dollar

Efter en fin insats tog det stopp för svenske Sadibou Sy i PFL:s mellanviktsturnering. Efter att ha tagit sig förbi Bruno Santos i miljonturneringens kvartsfinal tog det stopp mot den förhandstippade favoriten Abusupiyan Magomedov i semifinalen.

PFL 10: Resultat – Sadibou Sy förlorar i semifinalen

Svensken förlorar nu sin chans till storvinsten på en miljon dollar. Dock kan han trösta sig med att han hämtar hem $100 000 (ca 914 000 kr) i prispengar för att ha nått semifinalen.

“Var jävligt speciellt”

Sy mötte både Santos och Magomedov under samma kväll, i en typ av format som han inte riktigt är helt van vid.

Det berättar han under ett nyligt avsnitt av MMAnytt-podden:

– Det var jävligt speciellt. Det är tufft att gå två matcher på en dag. Jag hade mentalt ställt in mig på att det var det jag skulle göra, men det är ändå svårt att föreställa sig innan man är där. Man vet inte hur allt kommer kännas efter den första matchen. För mig var det fokus på att återhämta mig efter den första matchen, samtidigt som man förbereder sig inför nästa match, säger Sy.

Är reserv inför finalen

Sy har nu sedan juli i år gått fyra matcher totalt för PFL, varav två under oktober. Många undrar nu vad som kommer härnäst för svensken, som erkänner att han kommer behöva lite mer tid innan han kan komma med ett besked.

MMAnytt-podden #33 LIVE JUST NU: Vi intervjuar Sadibou Sy!

Detta eftersom han fortfarande är kvar i mellanviktsturneringen som reserv. Det betyder att han kan komma att agera ersättare ifall Magomedov tvingas dra sig ur sin finalmatch.

– Jag kommer behöva lite mer tid. Mitt management jobbar på det just nu, men jag är kvar i PFL och jag kommer att fortsatt tävla för dem. Det jag väntar på att veta nu är lite grann hur det ser ut inför PFL:s nyårsgala, då alla finalister tävlar. Detta eftersom jag fortfarande är en av reserverna. Att få gå fyra matcher på fyra månader har varit väldigt intensivt. Framför allt att möta folk på den här nivån. Jag ser fram emot redan nu att komma tillbaka och fortsätta jobba. Jag är 31 år idag och jag känner att jag bara utvecklas, avslutar Sy.

Kategorier
Sadibou SySenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara