Sage Northcutt får match bokad för UFN 133

✅ Nu är den stigande stjärnan klar för sin åttonde match i UFC ✅Första matchen för UFCs återkomst till Idaho klar

Den stigande welterviktsstjärnan “Super” Sage Northcutt (10-2) har nu blivit bokad för årets andra match. Fansided rapporterade nyligen att Northcutt planeras möta landsmannen Zak Ottow (16-5) på UFC Fight Night 133 i Boise, Idaho den 14:e juli, UFC har dock ännu inte bekräftat matchningen. Hittills är detta den enda matchen som annonserats för UFN 133, som äger rum efter monstergalan UFC 226.

Upptäcktes av Dana White – Briljerade i debuten

Northcutt upptäcktes av UFCs vd Dana White när den sistnämnde scoutade talanger i sitt program Looking for a Fight. White fick upp ögonen för Northcutts spektakulära fightingstil och det dröjde inte länge innan ett UFC-kontrakt följde. Den unge amerikanen debuterade mot Francisco Trevino UFC 192 i Texas, och vann på knockout i den första ronden. Han följde upp med en seger över Cody Pfister innan han stötte på karriärens första förlust i formen av en submissionförlust signerad Bryan Barberena. Northcutt har i dagsläget ett matchfacit på 5-2 i UFC, har vunnit tre utav sina fyra senaste matcher och kommer från två raka segrar, senast över fransmannen Thibault Gouti.

Ottow har tävlat i UFC sedan 2016 med ett matchfacit på 3-2 i organisationen, han har varvat vinster och förluster utan att få igång någon ordentlig vinstsvit. Efter att ha blivit knockad av kinesen Li Jingliang i november förra året återvände han till vinstkolumnen stort med en knockoutseger över den respekterade veteranen Mike Pyle.

UFC Fight Night 133 äger rum I Idaho den 14:e juli – Vem vinner welterviktsmatchen?

Kategorier
Sage NorthcuttSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...