Sage Northcutt vs. Mickey Gall är bokad och klar för UFC on FOX 22

Årets kanske mest oväntade rivalitet kommer få en upplösning innan ett nytt år börjar.

“Super” Sage Northcutt (8-1) och Mickey Gall (3-0) har blivit inbokad i en welterviktsduell den 17:e december på UFC on FOX 22. Nyheten rapporterades först av ESPN under kvällen och har senare bekräftats av UFC.

De båda unga männen presenterades för MMA-världen i serien Dana White looking for a fight där UFC-presidenten Dana White reser omkring i USA för att leta efter MMA-talanger. De båda imponerade så pass på White att de fick chansen i UFC.

Northcutt anlände tidigare än sin kommande motståndare och har redan gått fyra matcher för organisationen. Hittills har han tagit tre segrar, varav en av dem kom via enhälligt domslut i hans senaste match mot Enrique Marin (8-4). Den tjugoårige talangen har blivit duktigt marknadsförd sedan han anslöt sig till UFC och har fått mottaga mycket kritik från sina kollegor på grund av det.

En av de som gett sig på honom är Gall som  är obesegrad i sin tre matcher korta karriär. Hittills har tjugofyraåringen gjort en spikrak resa uppåt där han fått allt han bett UFC om. Han bad om att få möta CM Punk (0-1) efter sin första match i karriären och efter att han besegrade den förre showbrottaren begärde han mötet med Northcutt.

I sin intervju efter Punkmatchen kallade Gall sin landsman för “corny” och gav sig på på hans hår, något som inte uppskattades av Northcutt. Han replikerade i en intervju på The MMA Hour med att kritisera motståndet Gall stött på i UFC och hävdat att han lika gärna kunnat gå matcher mot någons pappa.

“I think just him going in and fighting two guys that had no fights — I think they were both close to 40 years old, too — it’s almost like fighting someone’s dad that only trained very little for a fight. It was definitely interesting if you think of it that way”, sa Northcutt.

Inga andra matcher har bokats in för UFC on FOX 22 men det verkar inte som att denna kamp kommer gå som huvudmatch. Återstår att se.

Vem tror ni på i matchen?

 

Kategorier
Mickey GallNyheterSage NorthcuttSenaste NyttZ-Klistrad artikel
3 Kommentarer
 • Johan
  6 October 2016 at 11:29

  Jag känner att detta är en coinflip faktiskt.

 • Kenny Starfighter
  7 October 2016 at 08:56

  Tycker detta är en miss av UFC, låt de gå några matcher till istället för att tänka kortsiktigt.

  • Holythe83
   7 October 2016 at 01:25

   det är väl just det att Sage vunnit å förlorat i oktagonen samt att Gall slog CM Punk så finns det möjligheter för dom å bygga vidare oavsett vem som vinner.. det är win win liksom å hypen runt den som vinner kan bli stor. Det är väldigt sällan som UFC kunnat boka matcher där det gått å bygga vidare på att skapa en stjärna med båda fighters involverande… tror dom är trötta på att alltid coinflippa om hur saker skall gå.

  Svara