Såhär firar Khabib sin vinst och pension från UFC: “Jag förtjänar detta!”

✔ Khabib får äntligen vad han längtat efter!

I helgen besegrade Khabib Nurmagomedov sin tjugonionde motståndare och utannonserade sin pension från UFC. Matchen mot Justin Gaethje kom att bli en sentimental saga men nu tittar “The Eagle” Nurmagomedov framåt.

Men vad Khabib drömt om sedan han påbörjade sitt träningsläger må kanske förvåna de flesta. Efter sin storvinst så firade nämligen lättvikts-legendaren med främst två saker: hamburgare och cola.

 – Ikväll kommer jag vara omöjlig att stoppa. Jag förtjänar detta!

Har du följt Khabibs karriär nära så vet du dock att detta är ett återkommande tema. Även efter sin submission-vinst över Dustin Poirier så var det bland annat ostburgare som Khabib längtade efter.

 – Min nästa motståndare kommer vara en riktigt god stek med en dubbel ostburgare. Det är jag vad jag vill ha.

 


Relaterat


Vad väntar Khabib efter hans pension?

Det råder i stort sett konsensus: Khabib kommer inte att återvända till sporten efter sin utannonserade pension. Medan ett flertal andra fighters sagt att de ska lämna sporten – för att bara återvända några månader senare – så fungerar “The Eagle” annorlunda.

Khabib har förklarat att hans beslut är djupt rotad i sin relation till sin mor och avlidna far. Det betyder dock inte att vi aldrig mer kommer få se skymten av honom. Grappling-scenen har kommit att få en rejäl skjuts och med tanke på hans följarskara så finns många möjligheter för dagestaniern.

Lättviktsbältet kommer inom kort att bli vakant men det saknas inte några talanger i Khabibs division. Nu väntar alla med förväntan på nyheter om vilka som kommer få slåss om bältet först. Under tiden kommer Khabib att fortsätta tampas med sina hamburgare efter en lång och imponerande karriär.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...