MMA: UFC 229: Conor McGregor and Khabib Nurmagomedov / © Noah K. Murray. Salt Bae
MMA: UFC 229: Conor McGregor and Khabib Nurmagomedov / © Noah K. Murray. Salt Bae

Internet-fenomenet utmanar Khabib och Conor McGregor

✅ "Jag har mycket respekt, men..."

Det fanns en tid då folk tittade undrandes på en ifall man nämnde MMA eller UFC, men de dagarna är definitivt förbi. MMA är vida känt över hela världen och det har gjort att långtida fans fått utstå med några galna förslag till matcher den senaste tiden.

Den senaste i raden att försöka hoppa på MMA-tåget är Nusret Gökçe, mer känd som “Salt Bae.” Den turkiska kocken blev ett viralt internet-fenomen i början av 2017 då ett klipp där han sprinklade salt på ett egendomligt sätt spreds över hela världen.

Istället för att njuta av sina femton minuter i rampljuset och sedan försvinna så kom Salt Bae istället att göra det mesta av sin nyvunna popularitet, och han är idag ägare av ett flertal restauranger runtom i världen.

Nu känner han sig dock redo för nästa kapitel i sitt liv: ta över MMA-världen!

I en intervju med RT News så gjorde Salt Bae det klart och tydligt att han är redo att ta steget in i kampsportsvärlden och att han kan tänka sig ta sig an både Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor:

– McGregor, Khabib, allihopa. Jag är redo,” sade Salt Bae. ”

– Jag har mycket respekt, men om jag någon dag får en inbjuda från dem så är jag redo att slåss.”


Missa inte: Tony Ferguson har en BRUTAL hälsning till Khabib!


Salt Bae vs. Khabib?

Trots en “intressant” utmaning från Salt Bae så är både McGregor och Khabib i full färd med att förbereda sig inför sina respektive motståndare i 2020.

McGregor kommer ta sig an UFC-veteranen Donald Cerrone den 18 januari, “The Notorious” första match sedan han blev utstrypt av “The Eagle” Khabib i en kamp om lättviktstiteln för över ett år sedan.

Den obesegrade mästaren Khabib kommer i sin tur att lägga vantarna på Tony Ferguson den 18 april, den femte gången som UFC försöker sammanställa en match mellan de två rivalerna. Redan nu har dock ordkriget mellan de två börjat att eskalera.

Efter McGregor och Khabib mött sina respektive motståndare kan de dock överväga om de vill dela bur med den 36-åriga turken.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara