Sanny Dahlbeck pratar om återkomsten – öppen för övergång till MMA

✔ Kommer den svenske thaiboxningsstjärnan tävla i MMA? "Inte omöjligt"

Den svenske thaiboxningsstjärnan Sanny Dahlbeck återvänder på lördag den 10:e april för ett möte med Robbie DanielsEmpire Fighting Series. I en intervju med MMAnytt öppnar nu Dahlbeck upp om att återvända från skada, att träna under pandemi och att prova MMA.

Dahlbeck har dock endast tävlat en gång under de två senaste åren. Han bröt sitt ben för cirka två år sedan och drog även på sig en blodintfektion.

När han sedan återhämtat sig utbröt pandemin som satte stopp för tävlande. Det var minst sagt tungt för en så pass tävlingsinriktad elitatlet.

-Det har varit påfrestande såklart, men innan pandemin slog så hade jag också två års frånvaro på grund av ett brutet ben. Sedan gick jag en match i december 2019 och så tänkte jag, “fan vad nice, nu är jag igång igen efter min skada, nu ska jag bara fortsätta fightas”. Sedan kom pandemin och stängde ner hela världen.

-Det var jävligt påfrestande för då har man kommit tillbaks från en svår skada och vill fortsätta tävla och så kan jag inte det.

När han väl var återställd satte Dahlbeck igång direkt. Han var inte säker när han skulle återvända till ringen eller mot vem. Det enda han var säker på var att han ville tävla igen så snart som möjligt.

-Jag har hållit igång och tränat sedan i somras och varit taggat. Sedan när jag fick matchen så var det bara att gå all in.

Det råder inget tvivel om att Dahlbeck är en av de bästa svenska thaiboxarna i modern tid. Han har redan besegrat fighters som Guram Kutateladze, David Teymur och Martin Akhtar med flera. De tre fighters har dock alla en sak gemensamt: de gick från stående kampsport till MMA.


HETAST JUST NU


Dahlbeck om att tävla i MMA: “Inte omöjligt”

För tillfället är både Kutateladze och Teymur högt rankade i UFCs lättviktsdivision och klara bevis på att thaiboxare kan göra en framgångsrik övergång till MMA.

Även om Dahlbeck erkänner att thaiboxning är hans sanna kärlek så kan han inte heller utesluta att tävla i MMA.

-När jag var yngre så sa jag, “aldrig i livet, thaiboxning är där min kärlek ligger,” och det gör det, det kommer det alltid att göra. Skulle jag börja med MMA så ändras hela mitt stående game, såklart, annars blir man nertagen om man står så högt upp som som vi thaiboxare gör.

-Med det sagt så är det inget omöjligt, men jag fyller 30 år så jag har inte så många år kvar så… Det är inte omöjligt i alla fall. Men jag tror jag kommer försöka satsa på thaiboxning ett tag till för det var ju ett par år som försvann (på grund av skadan).

Först och främst väntar dock nästa utmaning. Dahlbeck tar sig an en hårt-slående Daniels redan nu på lördag den tionde mars i en match som kan ses via pay-per-view. Han har väntat länge på att återvända till ringen – och har inga planer på att gå tiden ut.

– [Ni kan förvänta er] en jävligt taggad, hungrig Sanny! Jag kommer inte dit för att gå hela matchen, och jag ska gå all in.

Vem tror du vinner under Empire Fighting Series:
Sanny Dahlbeck eller Robbie Daniels?

 

 

Foto: Stefan Romare

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara