Se Khamzat Chimaevs förberedelser – inför karriärens största match!

✔ Se svenske UFC-stjärnans fina striking med tränaren Andreas Michael

Den 13:e mars återvänder svenske Khamzat Chimaev för sin största match någonsin, och hans träning ser onekligen skarp ut inför stormötet!

Khamzat kommer att möta britten Leon Edwards härnäst, en match som nu bokats om för en tredje gång. Det var först tänkt att de skulle ha mötts den 19:e december, men matchen avbokades efter att Edwards testat positivt för covid-19.

Därefter var det Khamzat som tvingades dra sig ur det andra mötet den 20:e januari av samma anledning. Nu hoppas fansen att det blir tredje gången gillt för denna spännande matchning.

Till vardags tränar Chimaev på Allstars Training Center i Stockholm under huvudtränaren Andreas Michael. Fighters som Alexander Gustafsson och Ilir Latifi har nått nya höjder sedan de tränat under Michael, och Khamzat har utvecklats markant sedan han först klev in på mattan.


RELATERAT


Första svenska UFC-mästaren?

Hittills har obesegrade Khamzat inte gjort annat än att briljera. Efter att ha radat upp sex raka vinster via avslut fick svensken en chans att göra UFC-debut på kort notis mot walesaren John Phillips. Khamzat körde över Phillips och vann via submission i den andra ronden. Därefter slog Khamzat ut Rhys McKee via TKO och knockade sedan Gerald Meerschaert på bara 17 sekunder – och stjärnstatusen var ett faktum.

Khamzat spås en lysande framtid och det finns många i stjärnans närhet som tror att han blir den första svenska UFC-mästaren. En seger över Edwards skulle mycket väl kunna ge Khamzat en titelchans.

Edwards har å andra sidan byggt upp en av UFCs mest imponerande vinstsviter – utan att synas eller höras särskilt mycket. I sin åtta matcher långa vinstsvit har britten besegrat fighters som Donald “Cowboy” Cerrone, Gunnar Nelson och senast ex-mästaren Rafael dos Anjos.

Se hur Khamzats striking ser ut i videon nedan!

 

Vad tycker du om Khamzat Chimaevs träning stormötet?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...