Sean O’Malley förklarar – Därför tackade han nej till forne UFC-mästaren

✔ "Suga" känner att han inte behöver tacka ja till vilken match som helst: "Jag är i den positionen"

Den unga MMA-stjärnan Sean O’Malley spås en lysande framtid inom UFC, och han är fast besluten att själv ta de avgörande besluten i sin karriär.

“Suga” har just nu två raka TKO/KO-vinster och UFC ville boka in honom mot den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar härnäst. Trots att O’Malley var intresserad av att möta “The Answer” Edgar så gav han UFC kalla handen.

Anledningarna var att han inte ville tävla under storgalan UFC 268 den sjätte november. Evenemanget är tänkt att gå av stapeln i Madison Square Garden i New York City, men O’Malley gillar inte att tävla i den staden på grund av “sjuka skatter”.

Han ville möta Edgar under UFC 269 i månaden därpå, men då var UFC:s tur att nobba och de bokade in Edgar mot Marlon Vera istället. I en intervju med The Schmo berättar O’Malley om hur han hamnade i en mindre dispyt med UFC:s matchmäklare Sean Shelby, som UFC-stjärnan tidigare sagt “betedde sig som en jävla idiot“.

 — Jag sa vad jag sa på “The BrOMalley Show” och fick problem, berättade O’Malley i en intervju med The Schmo. Jag hade ett personligt möte med Sean Shelby ett par dagar efter det, i Houston vid [UFC 265]. Det är bra mellan oss nu. Han gillade inte det jag sa. Jag gillade inte det han sa. Jag känner att jag är i en position där om de vill att jag ska slåss i New York—och jag inte vill slåss i New York—då kommer jag inte att slåss i New York. Jag är i den positionen, och vi hade det samtalet, och det är bra mellan oss nu.

— Men ja, jag erbjöds en match i New York mot Frankie. Jag sa att om Frankie vill få stryk så kan han få det i Las Vegas i december, en månad senare. Men de ville att Frankie skulle slåss i New York, så de gav honom “Chito” (Marlon Vera). Att få Frankie Edgar på “Suga Show” hade varit stort för mig, men jag är inte alltför bekymrad.HETAST JUST NU


Vem kommer Sean O’Malley att möta i sin nästa UFC-match?

O’Malley var senast i buren under UFC 264 då han fullkomligen körde över UFC-debutanten Kris Moutinho. Trots att Moutinho var den som fick ta emot mest stryk så är det ändå han som snabbast blivit inbokad för en ny match.

O’Malley berättar att han fortfarande återhämtar sig från en skada från den matchen. Han siktar dock på att återvända i december, men först vill han återhämta sig fullständigt.

Trots att han har utmanat några UFC-kollegor så har O’Malley en strategi som skiljer sig från andra fighters.

 — Ärligt talat så vill jag inte acceptera vilken match som helst, sade O’Malley. Jag bryr mig inte ens om att bli erbjuden en match förrän mina händer är hundra procent. Det är mestadels min högra hand, min knoge. Den är lite svullen och gör fortfarande ont. Jag vill inte acceptera en match förrän jag åtminstone kan slå [min tränares hand] utan att det gör ont. Den elfte december är fortfarande cirka 15 veckor bort, så det borde vara okej, men vi får se.

— Vem blir det mot? Dominick Cruz? Kan vara han, jag vet inte, fortsatte O’Malley. Om han vill slåss i december i Vegas så skulle jag älska en svängom med honom. Jag tror inte att det kommer att bli Dominick, jag tror inte att han tar den matchen. Jag tror inte att det är en match han vill ha. Om inte han så vet jag inte, och om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte riktigt om det är en topp-10-kille, en topp-15-kille eller en lodis på gatan. Jag får samma lön. Vem jag än spöar så får jag samma lön. Jag bryr mig inte.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Sean O'MalleySenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...