Publikfavoriten Sean O’Malley tillbaka för ny match – på McGregor-galan!

✔ Den glödheta publikfavoriten ställs mot "Da Last Samurai"

UFC 264 ser ut att bli en av årets största galor då det avrundas med det tredje mötet mellan Dustin Poirier och Conor McGregor. Nu har ännu en toppmatch annonserats: ett bantamviktsmöte mellan “Suga” Sean O’Malley (13-1) och Louis “Da Last Samurai” Smolka (17-7).

Det var MMA-journalisten Ryan Frederick som var först med att rapportera matchningen som sedan dess bekräftats av flera olika nyhetssidor.

Galan går av stapeln den tionde juli i Las Vegas, Nevada på en slutsåld T-Mobile Arena. Över 20,000 fans förväntas fylla arenan i vad som lär bli ett av årets största kampsportspektakel.


HETAST JUST NU


Återvände med storslagen knockoutvinst

O’Malley tog MMA-världen med storm när han som obesegrad fighter dundrade in i Dana White’s Tuesday Night Contender Series med en knockout över Alfred Khashakyan i den första ronden. Med en spektakulär, lekfull och okonventionell stil samt en minst sagt självsäker personlighet fångade “Suga” Sean fansens uppmärksamhet och förväntningarna var höga.

Inledningsvis levde O’Malley upp till alla förväntningarna i UFC. Han radade upp fyra raka segrar i organisationen inklusive en brutal knockout över den forne WEC-mästaren Eddie Wineland i den första ronden.

På UFC 253 ställdes O’Malley mot ecuadorianen Marlon Vera i en laddad matchning. O’Malley öppnade starkt men fick sedan ta emot några hårda, låga bensparkar som ändrade matchbilden. O’Malley har visat sig något sårbar för benskador och han föll snabbt till kanvasen. Vera följde upp med ett par armbågar från topposition och gav därmed O’Malley sin första förlust.

O’Malley såg det dock inte så, tvärtom ser han sig fortfarande som obesegrad – något som skapat negativ reaktion från många fans.

Sist han var aktuell återvände O’Malley mot brasilianaren Thomas Almeida på UFC 260. I en spännande och fartfylld match var den O’Malley som tog kommandot och ledde mötet fram till att han avslutade via knockout i den tredje ronden.

Smolka var länge en av de stigande stjärnorna i UFC:s flugviktsklass. Han vann fem utav sina sex första matcher i UFC inklusive en submissionvinst över Paddy Holohan i huvudmatchen på UFC: Dublin. Han hamnade sedan i en tung svacka där han förlorade fyra raka matcher. Smolka blev släppt av UFC men efter tre raka segrar utanför organisationen fick han en ny chans.

När “Da Last Samurai” återvände till UFC gjorde han det i bantamvikt med en submissionvinst över den kinesiske talangen Mudaerji Su. Han har dock varit något ojämn i sin återkomst och har varvat vinster och förluster i sina fyra följande matcher sedan UFC-återkomsten. Han har dock vinster i två utav sina tre senaste matcher och kommer senast över en TKO-seger över Jose Alberto Quiñones.

Vem vinner på UFC 264: Sean O’Malley eller Louis Smolka?

 

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara