Sean O’Malley avslöjar varför han undviker rankade motståndare!

✔ Om UFC-kollegorna: "Hatar det definitivt!" ✔ ÅSIKT: O'Malleys resonemang är väldigt förnuftigt!

Unga publikfavoriten “Suga” Sean O’Malley har länge ansetts att vara ett av sportens stora framtidshopp.

Den 26-åriga amerikanen slog igenom med en spektakulär knockout-seger på Dana Whites Contender Series i juni 2017. Sedan dess har han cementerat sin plats i UFC med fem vinster och en förlust.

Trots ett olyckligt nederlag mot Marlon Vera så ser framtiden ljus ut för O’Malley. Han har dock fortfarande inte mött någon rankad motståndare och står fortfarande utanför UFC:s officiella ranking.

Han skulle ha mött Louis Smolka under UFC 264 i juli, men fick istället ta sig an debutanten Kris Moutinho när Smolka skadade sig. Matchen blev en briljant uppvisning som slutade med en TKO-seger för “Suga” i tredje ronden.

O’Malley och UFC blev dock kritiserade för matchen då flera rankade fighters erbjöd sig att möta “Suga” när Smolka ställde in. För O’Malley är dock logiken enkel och i en intervju på podcasten No Jumper förklarade ynglingen sitt resonemang.

 — I min nästa match vill folk att jag ska möta någon rankad, sade O’Malley. De ville att jag skulle möta någon rankad i min senaste match. Jag har ett kontrakt där jag måste slåss ett visst antal matcher, och jag får betalt en viss summa pengar. [Summan är densamma] oavsett om jag slåss mot Louis Smolka […] eller om jag möter ettarankade Petr Yan. Jag får samma lön.

— Chael Sonnen sade alltid, Slåss mot den sämsta killen på matchkortets mest uppmärksammade del. Många bantamviktare och folk i allmänhet i UFC hatar det definitivt. Det härstammar från deras svartsjuka. Jag får mer uppmärksamhet än dem, för jag presterar. När du ser några av det där killarna slåss… Du tar bokstavligen upp din telefon och börjar surfa på Instagram. Du skiter fullständigt i vad de gör.HETAST JUST NU


UFC: Sean O’Malley vs Frankie Edgar?

Det ryktas det om att O’Malley kommer att möta den forne UFC-mästaren Frankie Edgar i sin nästa match, men baserat på hans ovanstående resonemang kanske det inte är en match som O’Malley är intresserad av att ta. Det är uppenbart att O’Malley tänker bortom buren.

Skulle han möta fighters som Smolka och Mouthinho så är det bara en tidsfråga innan hans nuvarande UFC-kontrakt är avklarat. När han sedan går in i en ny förhandling med UFC kommer O’Malley att ha ett mycket större inflytande, om vi utgår från att han också vinner matcherna såklart.

Skulle han däremot möta en ärrad veteran som Edgar så kanske han åker på en tuff förlust, mycket likt Yair Rodriguez i maj 2017. Innan Edgar-matchen så var Rodriguez ett av de hetaste namnen i UFC, men hans varumärke fick sig en rejäl törn när han blev dominerad av den forne UFC-mästaren. Sedan dess har relationen mellan Rodriguez och UFC varit minst sagt skakig. Det gick till och med så långt att Rodriguez fick sparken vid ett tillfälle.

Trots att det inte går att dra likhetstecken mellan O’Malley och Rodriguez så är det svårt att åtminstone inte dra paralleller. Med Rodriguez facit i hand kanske det inte är så konstigt att O’Malley väljer att göra som han gör, och kanske därmed tackar nej till Edgar?

 

Tycker du att Sean O’Malley gör rätt?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Sean O'MalleySenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...