Sean O’Malley backar UFC-chefen gällande fighterlön: “De tjänar inte något alls”

✔ "Sugar" O'Malley vill ha en löneförhöjning – men hur blir det med fighters som har "noll följare"?

Bantamviktsstjärnan Sean O’Malley backar UFC-chefen Dana White i frågan om fighterlön. Detta efter att kändisboxaren Jake Paul hamnat i en tvist med White, där han bland annat hävdat att han går en match i oktagonen ifall White höjer fighterlönen och investerar i sjukvården för UFC-atleter.

Enligt Jake borde UFC-fighters få ut 50 procent av företagets årliga inkomst – en fördelning som går att se i andra stora sportorganisationer som exempelvis NBA och NFL. O’Malley tycker dock att UFC gör rätt i frågan, åtminstone ur ett affärsperspektiv.

– Jag klandrar inte [White], sade O’Malley på sin podcast TimboSugarShow. Vissa av dessa människor har noll följare. De genererar inte hundra tusen (dollar) åt UFC. De genererar inte (ens) femtio tusen dollar – de tjänar inte något alls åt UFC. Men det är bara från ett affärsperspektiv, från [Whites] affärsperspektiv, och jag kan förstå det.

Trots kommentaren har O’Malley tidigare kritiserat sin egen lön i organisationen. Han har uppgett att han inte är villig att ta sig an tuffare motstånd förrän lönen matchar utmaningen. Efter att han besegrade Kris Moutinho på UFC 264 hade “Sugar” O’Malley följande att säga om lönen i UFC:

– Varför har de ett problem med att betala folk vad de är värda? Det borde inte vara ett problem, sade O’Malley i augusti på sin podcast.

Den 26-åriga fightern ska enligt uppgifter ha fått en grundlön om 60,000$ (ca 540 tusen kronor) för matchen mot Thomas Almeida i mars 2021. Populära fighters tenderar dock att få ytterligare bonusar för bra prestationer, vilket innebär att “Sugar” O’Malleys lön eventuellt kan ha varit högre än rapporterat.

– De två senaste matcherna, med avslut i tredje ronden. Jag delade ut hjärnskada. Ni borde känna typ, “Fan, ja. Vi kommer betala dig mycket. Du har förtjänat det”, fortsatte O’Malley på avsnittet i augusti.

Förtjänar fighters med färre följare en högre lön – eller har Sean O’Malley rätt?

 


HETAST JUST NU


📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Sean O'MalleySenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...