Sean O’Malley utmanar ex-mästaren Petr Yan – får iskallt svar

✔ Den unge talangen jagar matcher mot flera före detta mästare

Den lovande bantamviktstalangen och publikfavoriten Sean O’Malley är ute efter match – mot ingen mindre än den ryske forne UFC-mästaren Petr Yan.

Detta är inte den första forne UFC-mästaren som O’Malley utmanat på sistone. Senast förra veckan skickade han en videoutmaning till ex-mästaren Dominick Cruz.

Mindre än en vecka senare tog O’Malley till sociala medier för att utmana Yan. Ryssen var dock iskall i sitt svar.

– Hej [Petr Yan] vad gör du i juli, bror? Vill du spöa mig medan du väntar på din returmatch, frågade O’Malley.

– [Sean O’Malley] är du hög igen, svarade Yan.

Trots O’Malleys popularitet verkar inte Yan vara det minsta intresserad.


HETAST JUST NU


Förlorade titeln i kontroversiell match

Yan blev UFC-mästare i bantamvikt förra sommaren när han brutaliserade Jose Aldo och vann den vakanta titeln via teknisk knockout i den femte ronden. Det var Yans sjunde raka seger i UFC och han har dominerat i stort sett sedan han debuterade i organisationen i juni 2018.

I sitt första titelförsvar i UFC fick Yan ta emot Aljamain Sterling som utmanare. Yan höll lugnet och började sakta men säkert ta över matchen. I den fjärde ronden hamnade Sterling med bägge knän på kanvasen i vad som räknas som markbunden position.

I vad som verkar ha varit ett missförstånd av reglerna samt mellan Yan och sin hörna valde ryssen att knäa motståndaren i huvudet. Sterling fick tid att försöka återhämta sig men efter att ha undersökts av läkaren konstaterades det att amerikanen inte kunde fortsätta. Yan blev diskvalificerad och Sterling blev istället ny bantamviktsmästare i vad som var en stor kontrovers. Det är ännu inte klart vad Yans nästa steg blir eller när han får en returmatch mot Sterling.

O’Malley har imponerat stort sedan han debuterade i UFC i december 2017. Han radade upp fyra raka segrar i UFC och ställdes sedan mot den stigande talangen Marlon Vera. I vad som ansågs vara en stor skräll sänktes O’Malley av bensparkar och blev avslutad med armbågar på marken. O’Malley återvände mot slutet av förra månaden mes en strålande knockoutseger över Thomas Almeida.

Vill du se Sean O’Malley vs Petr Yan?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Petr YanSean O'MalleySenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...