Senaste nytt: Mark Hunt klar för ny match under UFC 209

UFC 209 går av stapeln den 4 mars i Las Vegas och nu är den första stormatchen på gång. Det är tungviktarna Mark Hunt och Alistair Overeem som har tackat ja till att möta varandra i buren.

Tungviktsdivisionen börjar röra på sig rejält och nu står det klart att två av stornamnen har tackat ja till ett framtida möte. Det är #7-rankade Mark Hunt (12-10-1-1) som har blivit matchad mot #3-rankade Alistair Overeem (50-7).

Det är ESPN-reportern Brett Okamoto som var först med nyheterna och matchen är nu bekräftad av UFC:

Det blir andra gången som de två tungviktarna möts i buren. Första gången var i 2008 i organisationen DREAM och då var det “The Reem” Overeem som tog hem vinsten via submission i första ronden.

Sedan dess har deras karriärer nått nya nivåer och oväntade vändningar. Hunt har under det senaste året blivit uppmärksammad för sin kritik av UFCs drogpolicy och det hela nådde sin kulmen när hans senaste motståndare Brock Lesnar (5-3-1 NC) testade positivt efter deras möte under UFC 200. Det är andra gången som Hunt gått en match mot en motståndare som varit dopad under matchen, hans möte med Antônio “Bigfoot” Silva (19-11-1 NC) var den första.

Overeem är en något kontroversiell motståndare för Hunt då “The Reem” i samband med sin fight mot Junior dos Santos testade positivt. Han hade kraftigt förhöjda testosteronnivåer och UFCs president Dana White bekräftade att Overeems titelmatch mot dåvarande divisionsmästaren Dos Santos hade blivit inställd. Han blev av med sin licens och kunde först ansöka om ett nytt nio månader senare.

UFC 209 kommer gå av stapeln den 4 mars och än så länge är det endast en match till som utannonserats, ett möte mellan bantamviktarna Iuri Alcântara (33-7) och Luke Sanders (11-0).

 

Vem tror du vinner mellan Hunt och Overeem?

 

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Alistair OvereemBrock LesnarDana WhiteMark HuntSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
2 Kommentarer
 • Lallarn
  21 December 2016 at 12:16

  Tycker det vore lite skenheligt för Hunt att ta en match mot någon som tidigare testat positivt.

 • Metallica
  21 December 2016 at 12:59

  Underbart och stå på dig.
  Fighters hälsa är viktigare än att UFC ska göra en ännu större vinst…

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...